Ροδόπη- Σ.Κουκουζέλη: Η φυγή των ντόπιων το μεγάλο πρόβλημα των Σαπών

Τη δική τους προσπάθεια να κρατήσουν «ζωντανό» τον τόπο τους καταθέτουν οι κάτοικοι των Σαπών. Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, αλλά και η μετεγκατάσταση πολλών οικογενειών σε άλλα μεγαλύτερα αστικά κέντρα άλλαξε το τοπίο της περιοχής τους.

Ροδόπη- Σ.Κουκουζέλη: Η φυγή των ντόπιων το μεγάλο πρόβλημα των Σαπών

«Προσπαθούμε πάρα πολύ» δηλώνουν και σημειώνουν ότι στόχος τους, ως μέλη εθελοντικών ομάδων και αιρετών συμβουλίων, «είναι ο κόσμος να μην συνεχίζει να εγκαταλείπει τον τόπο».

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, πολύς κόσμος έφυγε στο εξωτερικό» ανέφερε σήμερα 30-11-2022 στο www.ertnews.gr, η κα Σοφία Κουκουζέλη κάτοικος της περιοχής. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ανεργία ανάγκασε πολλούς να μεταναστεύσουν. «Όλα ξεκινούν από την εργασία, αν δεν υπάρχουν δουλειές για να εργαστεί ο κόσμος, να εξασφαλίσει τα βασικά στην οικογένειά του δύσκολα μένει σε μια περιοχή» τόνισε προ ημερών στο www.ertnews.gr ο κος Αλέκος Σκοπιανός, κάτοικος και αιρετός στο ΤΣ των Σαπών.

Η περιοχή δέχτηκε ισχυρό πλήγμα τις τελευταίες δύο δεκαετίες και με το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, αλλά και υπηρεσιών του δημοσίου. «Στο παρελθόν κατέβαιναν μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον στις Σάπες οι κάτοικοι από τους ορεινούς οικισμούς και τα γύρω χωριά για να εξυπηρετηθούν σε υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ ή στα τραπεζικά καταστήματα, τώρα, μετά το λουκέτο των υποκαταστημάτων, όλα αυτά έχουν χαθεί» τονίζουν κι εξηγούν πως μαζί τους «χάθηκαν» και πολλές θέσεις εργασίας σε καταστήματα κι επιχειρήσεις της περιοχής που αναγκαστικά έβαλαν λουκέτο.

Η παρέμβαση της πολιτείας με ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής φαντάζει επιτακτική τονίζουν ζητώντας την ενδυνάμωση των προσπαθειών που γίνονται στον τόπο με μπροστάρισα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως τους κατοίκους που « με υπομονή και επιμονή», όπως χαρακτηριστικά λένε, κάνουν το δικό τους αγώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος