Ροδόπη: “Ταξίδι” στο διάστημα για τους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών

Μια ακόμη εξαιρετική δουλειά παρουσιάζουν μαθητές της Γ1 τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο: «Ένα φανταστικό ταξίδι». Η εκπαιδευτικός-δασκάλα των παιδιών κα Μαρίνα Μπανταλίδου μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (13-5-2021) γι αυτή την προσπάθεια μην κρύβοντας την χαρά και την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες των μαθητών της και την μεταξύ τους συνεργασία και μάλιστα μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Δυστυχώς η περίοδος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας ήταν δύσκολη για όλους μας,ωστόσο, οι μαθητές και οι μαθήτριες προσπάθησαν χωρίς να χάσουν το κέφι τους» δήλωσε αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν. «Τα παιδιά κατάφεραν να φανταστούν, να ονειρευτούν και να ταξιδέψουν στο διάστημα και να το αποτυπώσουν στις όμορφες ιστορίες που γράψανε», τόνισε προσθέτοντας, πως στην αρχή συζήτησαν στην τάξη για τους πλανήτες, το διάστημα, το ηλιακό σύστημα και στη συνέχεια έκαναν το δικό τους «Φανταστικό ταξίδι». Το αποτέλεσμα της εργασίας ήταν οι οκτώ διαφορετικές φανταστικές εικονογραφημένες ιστορίες των παιδιών σ’ ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τη βοήθεια της εφαρμογής Book Creator! «Η φαντασία κι ο αυθορμητισμός των παιδιών δεν σταματάει να εκπλήσσει όλους ακόμη και εμένα την ίδια!» δήλωσε η κα Μπανταλίδου προσθέτοντας πως «και οι μεγάλοι μαθαίνουν από τα παιδιά».

Τα ονόματα των παιδιών:
Εκτός από την υπεύθυνη δασκάλα, την κα Μαρίνα Μπανταλίδου εργάστηκαν με ενθουσιασμό και κέφι ξεχωριστό και οι μαθητές: Νικόλαος Μπιτζίδης, Διαμαντής Δαγκαλάκης, Αλή Τζεϊλίν, Χαλήλ Ιμπράμ Ριτβάν, Ρεφειάδης Χαράλαμπος, Γιανκαμποζίδου Αφροδίτη, Μπαλτά Χαττζέ και Αμέτ Κουζέϊ.
Info
Για να απολαύσετε το παραμύθι, ακολουθήστε το παρακάτω λινκ :[ΚΛΙΚ] http://dim-sapon.rod.sch.gr/drastiriotites/2020-21/taxeis/g.html

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος