Ροδόπη: Πρωτομαγιά στις όχθες του Κομψάτου για τρεις Συλλόγους

Δίπλα στις όχθες του ποταμού. Με το δροσερό αεράκι του Μαΐου να συντροφεύει κάθε τους κουβέντα. Την ανθισμένη γη να υποδέχεται τον εξοπλισμό που έφεραν οι εκδρομείς από το σπίτι. Τα αναμμένα κάρβουνα στις ψησταριές που βρίσκονται από το πρωί στα «επιδέξια χέρια» της κάθε παρέας έτοιμα να υποδεχθούν την κάθε γευστική επιλογή.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τριών Συλλόγων της Ροδόπης, Σύλλογοι του πολιτισμού και της δημιουργίας, αλλά και της καλής συντροφιάς, του κεφιού και του γλεντιού, ζώντας έτσι, όλοι μαζί, μια διαφορετική Πρωτομαγιά μετά από τα δύο και πλέον χρόνια της Πανδημίας.

Ροδόπη: Πρωτομαγιά στις όχθες του Κομψάτου για τρεις ΣυλλόγουςΟι Πολιτιστικοί σύλλογοι Ιάσμου, Εβριτών Ροδόπης και Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν δυνάμεις για δεύτερη φορά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στον ποταμό Κομψάτο, σε μικρή απόσταση από τον Ίασμο, πολύ κοντά επίσης στον οικισμό του Πολυάνθου και 500 μέτρα από την μοναδικής πολιτιστικής αξίας, μεσαιωνική γέφυρα,  έναν τόπο που καλά ξέρει να φιλοξενεί και να ενώνει τους ανθρώπους. Με τη Φύση ανθισμένη, τα κλαδιά των δένδρων ήδη πράσινα και τα χόρτα, τρυφερό «στρώμα» στη γη, ικανό να τους αγκαλιάσει άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις και έγιναν όλοι τους παιδιά, απολαμβάνοντας αστεϊσμούς, πειράγματα, γεύσεις, ποτό και τραγούδια.

Ροδόπη: Πρωτομαγιά στις όχθες του Κομψάτου για τρεις ΣυλλόγουςΜε τη ζωντανή παραδοσιακή μουσική του Γιώργου Συμεωνίδη έδωσαν και πάλι τα χέρια και πιάστηκαν στο χορό, όπως επίσης καιρό πολύ είχαν να κάνουν. «Η ανταπόκριση τους έδειξε την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να ξεφεύγει και να έρχεται σε επαφή με τη Φύση» δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ηλίας Μπούκας, που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά άριστος οικοδεσπότης.

Ροδόπη: Πρωτομαγιά στις όχθες του Κομψάτου για τρεις ΣυλλόγουςΣτο πλευρό του ο Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης τόνισε πως πάντα ο Σύλλογος προσπαθεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να φέρει κοντύτερα τόσο τους Συλλόγους όσο και τους κατοίκους της περιοχής. Σημείωσε την ιδανική επιλογή του τόπου και τόνισε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από την πλευρά τους.

Ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου και η εκπρόσωπος των Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, η κα Ζιζή Σύρμου σημείωσε ότι και το σμίξιμο των ανθρώπων με ποτό, φαγητό, χορό και τραγούδι ήταν μια επιλογή που έλειψε τα χρόνια της Πανδημίας. Μια μεγάλη παρέα που γιόρτασε μαζί στις όχθες του ποταμού ή στους πρόποδες του βουνού κάτω από τη δροσιά των πεύκων με την ίδια ευχή να είναι γεροί να ανταμώσουν και του χρόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος