Ροδόπη: Πιο προσιτά ενοίκια ζητούν οι υπεύθυνοι των σχολικών κυλικείων μετά τη μείωση της κατανάλωσης στο μισό

Αίτημα μείωσης των ενοικίων υποβάλλουν στους Δήμους ενοικιαστές -εργαζόμενοι σε σχολικά κυλικεία της Ροδόπης. Μιλώντας σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2022 στο www.ertnews.gr τονίζουν την αναγκαιότητα αυτή μετά την τρίχρονη ουσιαστικά ,λόγω της υγειονομικής κρίσης, ημι-λειτουργία τους, αλλά και τη μειωμένη στο μισό κατανάλωση που σημειώνουν.

Ροδόπη: Πιο προσιτά ενοίκια ζητούν οι υπεύθυνοι των σχολικών κυλικείων μετά τη μείωση της κατανάλωσης στο μισόΈχοντας επιστρέψει στην κανονικότητα τους πια, σε μια «επαναφορά» που θυμίζει το 2019, τονίζουν ότι λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των νοικοκυριών έχει μειωθεί η κατανάλωση από τους μικρούς μαθητές στο μισό. «Από τους εκατό (100) μαθητές μιας σχολικής μονάδας οι μισοί επισκέπτονται και καταναλώνουν από τους χώρους μας» σημειώνουν χαρακτηριστικά και καταγράφουν τη φανερή, όπως λένε, ικανοποίηση των παιδιών που βρίσκονται ξανά σε γνώριμους χώρους.

Αναφερόμενοι στη δική τους λειτουργία επισημαίνουν από τη μια την αύξηση του κόστους λειτουργίας των χώρων τους ( λόγω των καταβολών των παγίων εξόδων και των αγορών των ανατιμημένων τροφίμων κ.α.) και από την άλλη τους συχνούς ελέγχους στους οποίους υπόκεινται για την τήρηση των προβλεπομένων κανόνων (υγειονομικών κ.α.).

Ενδεικτικό, όπως λένε των περιορισμένων κερδών, είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από άλλους επαγγελματίες να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους, αλλά και οι αναγκαστικές μειώσεις προσωπικού που απασχολούνταν σε κάποια από αυτά, καθώς τα περισσότερα λειτουργούν από άτομα της ίδιας οικογένειας.
Να σημειωθεί ότι το ύψος του ενοικίου καθορίζεται από τον αριθμό των μαθητών μιας σχολικής μονάδας σε συνάρτηση με τις ημέρες λειτουργίας της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος