Ροδόπη: Πενήντα επτά αναπληρωτές θα καλύψουν τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η Β΄ Φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό Ροδόπης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός των Τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε 24 Σχολικές Μονάδες ( Λύκεια και Γυμνάσια της περιοχής).

Πρόκειται για τμήματα όπου οι μαθητές θα διδάσκονται: σχέδιο, ξενόγλωσσα μαθήματα, ως υποψήφιοι σχολών αρχιτεκτονικής, γαλλικών ή αγγλικών σπουδών κ.α.

Στη Ροδόπη υπάρχουν δεκαοκτώ (18) κενά στη γενική αγωγή και τέσσερα (4) για το πρόγραμμα: «Κάντε μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ» στο οποίο προβλέπεται και η ένταξη και δεύτερου εκπαιδευτικού σε κάθε τμήμα. «Είναι δεκαοκτώ (18) τα κενά στη Γενική Εκπαίδευση σε όλη τη Ροδόπη και δύο (2) μειωμένου ωραρίου» εξήγησε η κα Μαίρη Κοσμίδου μιλώντας στο www.ertnews.gr.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πιο πολλές οι Σχολικές Μονάδες μεγαλύτερος και ο αριθμός των κενών, τριάντα πέντε (35) συνολικά τα κενά της Γενικής Παιδείας στο Δημόσιο και στο Μειονοτικό Πρόγραμμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, θα καλύψουν κυρίως τις ανάγκες του ολοήμερου προγράμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος