Παραμένουν κλειστά τα σχολεία της Ροδόπης στα ορεινά λόγω του χιονιά

Το οδικό δίκτυο και ο καθαρισμός του σε περίπτωση χιονόπτωσης καθορίζουν εάν και πόσο θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες κλειστές στα ορεινά της Ροδόπης.

Σύμφωνα με έμπειρους εκπαιδευτικούς κατά μέσο όρο περισσότερες από δέκα (10) μέρες τα σχολεία της Ροδόπης παραμένουν κλειστά λόγω του χιονιά.

«Τα εξ αποστάσεως μαθήματα επιστρατεύονται» δήλωσε σήμερα 21-12-2022 στο www.ertnews.gr ο Αχμέτ Αρναούτ, διευθυντής του δημοτικού σχολείου Οργάνης και σημείωσε ότι η εμπειρία και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που απέκτησαν δάσκαλοι και μαθητές την περίοδο της πανδημίας αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο γρήγορος καθαρισμός του οδικού δικτύου είναι καθοριστικός παράγοντας για τη λειτουργία των σχολείων στους οικισμούς: Οργάνη, Άνω Βυρσίνη, Μυρτίσκη, Κύμη και Κάρδαμος, περισσότεροι από ογδόντα μαθητές και μαθήτριες.

Ζητούμενο η θέρμανση των άλλοτε παλιών και άλλοτε καινούργιων σχολικών μονάδων, με τα περισσότερα κτίρια ανακαινισμένα, όπως το σχολείο της Οργάνης, το οποίο φιλοξενεί φέτος 26 μαθητές και μαθήτριες.

Η παροχή Internet και η χρήση tablet μπήκε για τα καλά στη ζωή της εκπαιδευτικής κοινότητας στα ορεινά.

Λίγες μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων για τις χειμερινές διακοπές η χρήση τους έρχεται ξανά στο προσκήνιο ως πρόβα ετοιμότητας ενός πάντα δύσκολου χειμώνα που τον έχουν μπροστά τους.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος