Οι πολλές λοιμώξεις μαθητών-τριών και η νόσηση από κορονοϊό πολλών εκπαιδευτικών «ταλαιπώρησε» τους πρώτους μήνες της λειτουργίας τους το ΓΕΛ Σαπών.
«Σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί μας αρρώστησαν», δήλωσε σήμερα Παρασκευή 16-12-2022 στο www.ertnews.gr, ο διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Βασιλειάδης και σημείωσε ότι κάποιοι από τους συναδέλφους τους νόσησαν ελαφριά και κάποιοι άλλοι ταλαιπωρήθηκαν.
Υψηλό κόστος ρεύματος
Ωστόσο, διαρκής και σταθερή ήταν κάλυψη των αναγκών του σχολείου από τη σχολική επιτροπή και την ΤΑ. Με το κόστος του ρεύματος και της θέρμανσης, όπως σημείωσε, διπλάσιο από την περσινή χρονιά. Όπως ανέφερε «για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για διάστημα ενός μηνός πληρώνουμε 1200 ευρώ, ενώ πέρσι καταβάλαμε για την ίδια χρήση 400».
Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη ενεργειακής θωράκισης του κτηρίου, καθώς αν και κατασκευής του 1982 δεν έχει δεχθεί καμία τέτοιου είδους ανακαίνιση. «Προγραμματίζονται», όπως ανάφερε, «εργασίες ανακαίνισης μέσα το καλοκαίρι».
Μειώνεται ο αριθμός των μαθητών
Όσον αφορά στο μαθητικό δυναμικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; «Βαίνει αργά αλλά σταθερά μειούμενος», είπε, σημειώνοντας δύο κύριες αιτίες: από τη μία την επιλογή των ΕΠΑΛ από κάποιους μαθητές και από την άλλη την μετανάστευση πολλών κατοίκων για εργασία εντός και εκτός Ελλάδας.
Τέλος, ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών για συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus. Με τους γονείς, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος