Ροδόπη: Οι ενοικιάσεις ταινιών δεν συγκινούν τους νέους και τις νέες

Παλιά αγαπημένη συνήθεια η ενοικίαση ταινιών από τα Video club της γειτονιάς. Συνήθεια που φαίνεται να μην ενθουσιάζει πια, ούτε τους νέους, ούτε τα άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, άρα, «ξεχασμένη συνήθεια», γι αυτό και σπάνια συναντά κανείς χώρους ενοικίασης ταινιών στους μικρούς επαρχιακούς τόπους, όπως η Κομοτηνή.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr φοιτητές και φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), αλλά και ντόπιοι Κομοτηναίοι σημειώνουν ότι πολύ σπάνια έως καθόλου πια ενοικιάζουν ταινίες από video club, τόσο στην Κομοτηνή, όσο και στις πόλεις, στους τόπους που ζουν. Κατά μέσο όρο οι περισσότεροι ανέφεραν πως η τελευταία φορά που νοίκιασαν ταινία ήταν πριν μια πενταετία. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσαν, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ότι παλιά ήταν αγαπημένη τους συνήθεια.

«θα ήταν ωραία αν επέστρεφε και πάλι μια τέτοια συνήθεια» δήλωσαν προσθέτοντας πως θα αποτελούσε και αφορμή για μαζώξεις φίλων και συναντήσεις στα σπίτια. Όπως τόνισαν οι περισσότεροι και οι περισσότερες από τους ερωτηθέντες κινηματογραφικές ταινίες «κατεβάζουν», αναζητούν και βρίσκουν στο (από το) διαδίκτυο. Επίσης, παρακαλουθούν στην τηλεόραση (πιο σπάνια) και αρκετές φορές πηγαίνουν στον κινηματογράφο, συνήθεια που τους συντρόφευε περισσότερο προ του κορονοϊού.

Όσοι και όσες πρόλαβαν και έζησαν, κυρίως μέσω των γονιών τους, το διάστημα της «άνθησης» των προσφορών DVD μέσω του Κυριακάτικου Τύπου εξακολουθούν, όπως λένε, κάθε φορά που «εντοπίζουν» μια καλή ταινία να εμπλουτίζουν και τη συλλογή τους. «Η παρακολούθηση ταινιών «πέθανε», ζήτω η παρακολούθηση ταινιών δηλαδή», αλλάζοντας τον τρόπο.
φώτο:πηγή διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος