Κατά την εκκίνηση των εργασιών διάνοιξης διαύλου και καθαρισμού του παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης επισκεπτόμενος το Λιμάνι του Ιμέρου.


Αποφασιστικής σημασίας ήτανη συνδρομήπρος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων για την εξασφάλιση των εγκρίσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου καθαρισμού/εκβάθυνσης και αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση του καθώς και τη σύμφωνη γνώμη από την Κτηματική Υπηρεσία Ροδόπης και την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου για τον χώρο εναπόθεσης των βυθοκορημάτων και τον τρόπο διαχείρισης τους”.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: “Μηχανήματα (φορτηγά και φορτωτής) της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης προγραμματίστηκε να συνδράμουν στο έργο του ανοίγματος διαύλου για την είσοδο και έξοδο αλιευτικών σκαφών στην λιμενολεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου, έργου που υλοποιείται ήδη αυτές τις ημέρες. Τα μηχανήματα αυτά , θα βοηθήσουν στην διαχείριση/τακτοποίηση των βυθοκορημάτων που θα προκύψουν από τον καθαρισμό/εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου, εντός του χώρου όπου έχει επιτραπεί να γίνει η εναπόθεσή τους”.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ. Τσαλικίδης επισήμανε « Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα, για να ξεπεραστούν σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αλιείς στον Ίμερο. Η Περιφέρεια στηρίζει στην πράξη,λύσεις, που δίνουν διέξοδο στην συνέχιση της αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή,με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος