Ροδόπη: Νέες παραμένουν στη Θράκη για εργασία και πραγματοποίηση των ονείρων τους

23 Απρίλη δες τη νιότη τους βαραίνουν, των κοριτσιών τα όνειρα στη Θράκη ξαποσταίνουν. Νεαρές Κομοτηναίες που η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν είναι παρά μια ευκαιρία για μικρές ανάπαυλες εκτός πόλης. Έτσι, με εργασία και διάβασμα εντός πόλης και με μικρές εκδρομές στην υπόλοιπη Θράκη περνά ο καιρός. Μα κυρίως με την απόφαση της παραμονής στον ακριτικό τόπο για εργασία και πραγματοποίηση των ονείρων τους.

«Μετά από τα δύο και πλέον χρόνια με την πανδημία του κορονοϊού ακόμη και αυτές οι στιγμές με έναν cafe και πολύ κουβέντα έχουν άλλη αξία» μας είπαν οι 23χρονες, που συνεχίζουν με τις σπουδές τους κάνοντας ταυτόχρονα και τις πρώτες προσπάθειες να εργαστούν. Κοντά στη δική τους παρέα και δεκάδες άλλες μικρές ή μεγάλες, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες, που φαίνεται να εκτιμούν πια διαφορετικά και τα λίγα αξιοποιώντας την ευκαιρία της επαφής με τη Φύση.

Η επαγγελματική αποκατάσταση στον τόπο τους, στη Θράκη είναι πρώτη προτεραιότητα από εκεί και ύστερα όπως λένε, ό,τι καλό είναι να έρθει, ας έρθει. Ψηφίζουν Θράκη, Ροδόπη, Κομοτηνή και επιμένουν να τονίζουν τα ωραία του τόπου τους βάζοντας στόχους: Ολοκλήρωση των σπουδών, μεταπτυχιακό και αν έρθει καλύτερη συνέχεια καλώς να ορίσει.
Ωστόσο, οι καιροί δύσκολοι και όπως λένε το άγχος τους δεν είναι άλλο από το να αντεπεξέλθουν χωρίς την οικονομική στήριξη των γονιών τους. «Δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με το άγχος, κυνηγάμε τα όνειρά μας και ό,τι καλό είναι να έρθει ας έρθει » λένε με τη σιγουριά της νιότης ότι «ό,τι κι αν έρθει, θα το αντιμετωπίσουμε».
Μπορεί τον καιρό της δεκαετούς κρίσης να έβλεπαν τους μεγαλύτερους, τότε νέους και νέες στην ηλικία τους, να ξενιτεύονται τώρα πρώτη τους επιλογή είναι το σπίτι τους, ο τόπος τους και η διάθεση να τον στηρίξουν. «Μπορεί σε μεγαλύτερες πόλεις να υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας, όμως, οι επιλογές δεν λείπουν από τον τόπο μας», λένε σημειώνοντας ότι οι δυσκολίες έχουν να κάνουν και με το επάγγελμα που ο καθείς έχει επιλέξει ή θέλει να ακολουθήσει.
Όσον αφορά τέλος στις επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει ο τόπος; «Μετρημένες», λένε κι εξηγούν: «Μεγαλύτερη επένδυση στον πολιτισμό για να είναι από μόνος του ένα κίνητρο, ώστε να μένει κανείς σε έναν τόπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος