Ροδόπη: Μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει το Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης

Ενισχυμένο με μαθητικό κι εκπαιδευτικό προσωπικό θα λειτουργήσει φέτος το Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης. Σαράντα πέντε (45) χρόνια μετά τη λειτουργία του εξακολουθεί να «ανασαίνει» παρά την πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής και την μετεγκατάσταση των νέων ζευγαριών στις πόλεις.

«Είμαστε πολύ καλά και σε πλήρη σύνθεση» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο διευθυντής του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης ο κος Γιάννης Στρούμπας. Παράλληλα, σημείωσε ότι φέτος και η λειτουργία της Α Τάξης θα είναι ενισχυμένη χάρη στην παρουσία περισσοτέρων μαθητών και μαθητριών (20 συνολικά) σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ροδόπη: Μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει το Γυμνάσιο της Νέας ΚαλλίστηςΑπό τον Οκτώβριο με την 3η ανάθεση εκπαιδευτικού έργου θα καλυφθούν και τα ολιγόωρα κενά (2-3 ώρες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Στρούμπας). Αυτή τη στιγμή έχουν προσληφθεί δώδεκα (12) εκπαιδευτικοί συν δύο ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης, όπως επίσης και ένας νοσηλευτής.
Στο Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης είναι εγγεγραμμένοι μαθητές από δέκα οικισμούς της γύρω περιοχής. Με την αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου να κρίνεται , μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, επιβεβλημένη . Κουφώματα και καλοριφέρ με τα σημάδια του χρόνου πάνω τους χρήζουν αντικατάστασης. Ωστόσο , η διαρκής στήριξη της Σχολικής Επιτροπής και των λοιπών υπευθύνων δεν άφησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη θέρμανσή τους. «Ελπίζουμε και φέτος η τροφοδοσία με πετρέλαιο να γίνει κανονικά» σημείωσε ο κος Στρούμπας.

Ροδόπη: Μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει το Γυμνάσιο της Νέας ΚαλλίστηςΣυνολικά τριάντα οκτώ (38) μαθητές και μαθήτριες και δώδεκα εκπαιδευτικοί δίνουν τον δικό τους αγώνα ήδη στο δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης σε μια περιοχή που έχει ανάγκη την συνέχιση της παρουσίας της σχολικής μονάδας που φιλοξενεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος