Ροδόπη: Μικρή κάμψη του μαθητικού δυναμικού τη νέα σχολική χρονιά δείχνουν οι εγγραφές

Μέρες προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά είναι η περίοδος που διανύουμε για τον προϊστάμενο και τους συνεργάτες του, στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης. Έτσι, τόσο οι ενέργειες που απαιτούνται για το μαθητικό δυναμικό, όσο και για το εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον κο Μαρίνο Κωνσταντινίδη, υλοποιούνται ήδη. Οι μεταθέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού από Νομό σε Νομό έχουν πραγματοποιηθεί, οπότε τώρα ξεκινούν οι «εσωτερικές», όπως είπε, «διαδικασίες».

Έτσι, χθες ολοκληρώθηκαν οι εμπρόθεσμες εγγραφές και αυτές δείχνουν μια μικρή κάμψη στο μαθητικό δυναμικό στην 1η Τάξη και στα Νηπιαγωγεία. «Ίσως να είναι και τα αποτελέσματα της κρίσης αυτά» σχολίασε ο κος Κωνσταντινίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινής Ιστορίες» (30-3-2022).

Χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει μέχρι τον Σεπτέμβριο πόσες εκπρόθεσμες εγγραφές θα ακολουθήσουν γιατί πάντα υπάρχουν και αυτές, είτε λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης ή λόγω αλλαγής των οικογενειακών συνθηκών.
«Όσοι γονείς έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά, θα ενημερωθούν σε «λίγες ημέρες»» είπε ο κος Κωνσταντινίδης. θα δοθεί ενημέρωση για το αν εγκρίθηκε η αίτηση εγγραφής ή αν θα πρέπει για κάποιο λόγο να πάνε σε κάποιο όμορο σχολείο. «Από ό,τι βλέπω μέχρι τώρα, δεν προκύπτει μια τέτοια ανάγκη, αν προκύψει θα είναι για ένα μικρό αριθμό μαθητών»είπε και προέβλεψε «θεωρώ ότι θα έχουμε μια ομαλή σχολική χρονιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος