Ροδόπη: Μια δεκαετία ονείρων κι απογοητεύσεων

Θεωρούν την μετ’ εμποδίων απορρόφηση τους στον εργασιακό χώρο ως το μεγαλύτερο θέμα που καλούνται να επιλύσουν και το «δεν έχουμε ανάγκη νέων προσλήψεων» που εισπράττουν στην αναζήτηση για δουλειά «ως τη μεγαλύτερη απογοήτευση». Νέοι και νέες ηλικίας από 19 έως 29 ετών «σκοντάφτουν», όπως λένε, στο ξεκίνημα της ζωής τους, «στη μη απορρόφηση του εργατικού δυναμικού». Μιλούν στο ertnews.gr για την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και στον «καθηλωμένο», όπως σημειώνουν, μισθό τους.

«Επτά χρόνια δουλειάς, 600 ευρώ οι αποδοχές», δήλωσε 29χρονος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα κι έσπευσε να σημειώσει: «Αν πεις ότι φεύγεις μετά είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.
Μιλώντας για τις δαπάνες και τα έξοδά τους σημειώνουν ότι «το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους απορροφάται στις αγορές των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης» και στέκονται στους λογαριασμούς ρεύματος-θέρμανσης. Μιλώντας δε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους αναφέρονται στην «οικονομία», στην «ακρίβεια», στις «απειλές από την Τουρκία» και ζητούν καλύτερη διαχείρισή τους από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων. «Καλή η πολυφωνία, αλλά στα σημαντικά που αφορούν όλους μας να συμφωνούν» λένε χαρακτηριστικά.
Τέλος, δεν παραλείπουν να κάνουν αναφορά στα όνειρά τους, τα νεαρότερης ηλικίας άτομα, εκεί γύρω στα 19 και 20 ετών: “Να ολοκληρώσουν τις σπουδές” τους, οι αμέσως επόμενοι, οι 25χρονοι: «να εκπληρώσουν τις επιθυμίες των γονιών τους» και οι 29χρονοι: “να έχουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση». Μια δεκαετία απογοητεύσεων, αλλά και ονείρων που δεν σταματούν όσα εμπόδια κι αν συναντήσουν στο διάβα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος