Ροδόπη: Μείωση της κατανάλωσης καταγράφουν οι εργαζόμενοι στα σχολικά κυλικεία

Μειωμένη κατά 40% κίνηση και κατανάλωση σε σχέση με πριν δεκατρία χρόνια (καταγράφουν) οι εργαζόμενοι στα κυλικεία των σχολικών μονάδων της Ροδόπης. Όπως τόνισαν στο www.ertnews.gr οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής έχουν αφήσει το «αποτύπωμά» τους και στο δικό τους εργασιακό χώρο.

Η αναγκαστική δίχρονη ανάπαυλα που προηγήθηκε λόγω της πανδημίας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τους ίδιους που ζητούν τη μείωση της τιμής του ενοικίου που καταβάλουν.

«Οι οικογένειές δυσκολεύονται το βλέπουμε στις αγορές των μαθητών και των μαθητριών» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και σημειώνουν ότι τα παιδιά σήμερα στηρίζονται περισσότερο στο χαρτζιλίκι από τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς τους.

Παράλληλα, προσθέτουν ότι ακόμη και στις μεγάλες σχολικές μονάδες με πολλούς μαθητές τα κέρδη είναι περιορισμένα καθώς οι ημέρες λειτουργίας των σχολείων είναι επίσης συγκεκριμένες.

«Στην ουσία το ενοίκιο που πληρώνεις, τα λειτουργικά έξοδα και το κέρδος προσπαθείς να τα καλύψεις σε 189 ημέρες με τα σχολεία σε λειτουργία. Να πάρεις πίσω τα έξοδα λειτουργίας και να να βγάλεις και κέρδος» εξηγούν σημειώνοντας πως στους δικούς τους χώρους η πελατεία είναι στάνταρτ, άρα συγκεκριμένα και τα έσοδά τους.

«Η αρνητική επίπτωση των δυσκολιών», όπως αναφέρουν, «είναι ότι αδυνατούν να κάνουν προσλήψεις» προσθέτοντας ότι “στηρίζεται η λειτουργία των χώρων τους στην εργασία μελών από την ίδια οικογένεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος