Ροδόπη- Μ. Βασιλειάδης: Οι γεωτρήσεις στερεύουν – Αναγκαία η υλοποίηση μικρών φραγμάτων

Τρία τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους αιρετούς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους στην περιοχή των Σαπών: Πρώτον, το νερό, (ύδρευση – άρδευση). Δεύτερον, οι υποδομές και τρίτον, η καλύτερη αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο www.ertnews.gr του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή», του κου Μιχάλη Βασιλειάδη το θέμα της υδροδότησης έρχεται συχνά στο επίκεντρο λόγω του πεπαλαιωμένου δικτύου, ιδιαίτερα δε σε οικισμούς όπως: Σάπες, Μαρώνεια, Αμάραντα, Ίσαλο, Άμφια και Πρωτάτο. Πρόβλημα, ωστόσο, όπως σημειώνει, αντιμετωπίζουν και οι υπόγειες γεωτρήσεις για αγροτική χρήση. «Οι γεωτρήσεις στερεύουν» τόνισε επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, η υλοποίηση μικρών φραγμάτων. «Σε μια περιοχή», που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η πλειοψηφία των κατοίκων της στηρίζεται στον Πρωτογενή Τομέα».

Αναγκαία κρίνεται η φροντίδα των αγροτικών δρόμων ανέφερε ο κος Βασιλειάδης αναγνωρίζοντας από τη μια ότι: «Φέτος μέσω ΕΣΠΑ δόθηκαν πόροι» επισημαίνοντας όμως από την άλλη ότι η φροντίδα και η αποκατάστασή τους «θα πρέπει να είναι συνεχής».
Τέλος, όσον αφορά στην επένδυση στον τομέα του τουρισμού και ο ίδιος με την ιδιότητα του αιρετού, αλλά και οι επαγγελματίες που ασχολούνται στο χώρο αυτό επισημαίνουν ότι από τώρα θα πρέπει η περιοχή να προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν με δημιουργία υποδομών τέτοιων που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν μεγάλο αριθμό τουριστών.
Παράλληλα, επισημαίνουν πάντα την πιο έγκαιρη προετοιμασία της παραλιακής ζώνης και την επίσης αναγκαιότητα δημιουργίας επισκέψιμων χώρων και επιλογών ικανών να παρατείνουν την παραμονή των επισκεπτών στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος