Ροδόπη – Μ. Παπαγεωργίου: Άρχισε μια καινούργια ημέρα για τα σχολεία

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη που άρχισε μια καινούργια ημέρα για το σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η κα Μαρία Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης μιλώντας για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η κα Μαρία Παπαγεωργίου

«Τα παιδιά δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να είναι καθισμένα σε μια καρέκλα, να απαντούν σε ερωτήσεις. Ήταν για παράδειγμα υποχρεωμένα να περάσουν μια εβδομάδα πριν το Πάσχα χωρίς στην ουσία να κάνουμε τίποτα, μόνο να μας βλέπουν και να τα βλέπουμε » δήλωσε και σημείωσε «Δυστυχώς αυτά τα παιδιά δεν γιόρτασαν τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα την ημέρα της μητέρας, συνήθως δίναμε κάτι που ετοιμάζαμε δώρα. Μιλώ για απλά πράγματα που κάνουν τη ζωή πιο όμορφη στο σχολείο».

Σύμφωνα με την κα Παπαγεωργίου είναι πια έτοιμοι, δάσκαλοι κι εκπαιδευτικοί, με τα παιδιά να έχουν ήδη καταλάβει «ότι», όπως είπε, «αυτό δεν είναι μάθημα. Μπορεί το Υπουργείο να παρουσιάζει έργο, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Είναι όλο ένα υποκατάστατο μαθήματος. Τίποτα άλλο.»

Για τις επόμενες 15 μέρες όπως δήλωσε η έμπειρη δασκάλα θα πρέπει να σταθούν δίπλα στα παιδιά, στην ψυχική τους υγεία, να τα βοηθήσουν επανέλθουν στο σχολείο. «Ο καθένας από εμάς ξέρει που χωλαίνει η τάξη του. Ας μάθουν λιγότερα, αλλά ας είναι ψυχικά υγιείς τα παιδιά».
Φώτο: Η κα Μαρία Παπαγεωργίου  πηγή F/B ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ