Ροδόπη – Μ. Κοσμίδου: Είναι αναντικατάστατη η δια ζώσης εκπαίδευση

«Είναι αναντικατάστατη η δια ζώσης Εκπαίδευση» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαριγούλα Κοσμίδου και σημείωσε «Είμαστε εδώ, δεν είναι όλα τα πράγματα στη θέση τους, αλλά είναι οι φωνές των παιδιών που έλειπαν μέσα από τις τάξεις και μέσα από τις αυλές που δίνουν σε όλους την αίσθηση ότι έχουμε γυρίσει αν όχι σε αυτό που ήμασταν προ Covid, αλλά σε κάτι που θυμίζει λίγο ή που ελπίζουμε ότι θα μας φέρει πιο κοντά στην κανονικότητα”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η κα Κοσμίδου έκανε τον απολογισμό της επαναλειτουργίας των σχολείων δύο εβδομάδες τώρα: «Είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργώντας όλα κανονικά, δεν έχουμε μέχρι στιγμής ένα τμήμα που να είναι σε αναστολή. Ελπίζουμε έτσι να συνεχίσουμε. Κάνοντας φυσικά ξανά και ξανά την έκκληση για την τήρηση των κανόνων της υγιεινής ,για την τήρηση όλων των μέτρων που επιβάλει η Πανδημία να τηρήσουμε».

Όλοι οι δήμαρχοι και οι Σχολικές Επιτροπές έκαναν ό,τι μπορούσαν καλύτερο

Ροδόπη – Μ. Κοσμίδου: Είναι αναντικατάστατη η δια ζώσης εκπαίδευση
Η κα Μαίρη Κοσμίδου είναι διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επάρκεια υλικού προφύλαξης και απολύμανσης σε όλα τα σχολεία; Εξήγησε πως είναι υπόθεση και καθήκον της σχολικής επιτροπής να προμηθεύει σωστά τα σχολεία. Μάλιστα ανέφερε πως είναι εξαιρετική η δεύτερη φουρνιά μασκών που απέστειλε το Υπουργείο. «Δεν έχω κάποιο αίτημα από τα σχολεία που να μου λέει ότι δεν έχουμε επάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σχολικές επιτροπές προμηθεύουν τα σχολεία, όπως πρέπει. Στην ΠΕ Ροδόπης όλοι οι δήμαρχοι και οι Σχολικές Επιτροπές έκαναν ό,τι μπορούσαν καλύτερο ώστε να διασφαλιστεί αυτό και να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και στους δημάρχους όταν πρόκειται για τέτοιου είδους θέματα».

“Το σημαντικότερο είναι η κατάκτηση της γνώσης”

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία για εκείνους τους μαθητές που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της Τηλεκπαίδευσης; Η κα Κοσμίδου απάντησε πως υπάρχει αυτή η επιλογή, ωστόσο, και η ενισχυτική διδασκαλία πάλι διαδικτυακά θα γίνεται. «Όλη η ενισχυτική διδασκαλία γίνεται εξ αποστάσεως» είπε και εξήγησε πως θα πρέπει να γίνει αυτού του είδους η κάλυψη, ώστε τα παιδιά, που δεν είχαν μια πλήρη και ίση συμμετοχή να μην βρεθούν μέχρι τον Ιούνιο να πρέπει να διαγωνιστούν σε θέματα τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν. «Αυτό», όπως είπε, « είναι κάτι στο οποίο θα ενσκήψει το Υπουργείο και θα δώσει μια λύση. Το σημαντικότερο είναι η κατάκτηση της γνώσης. Το Υπουργείο θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, τη μείωση της ύλης. Αλλά αυτό που θα πρέπει να πετύχουμε όλοι μας είναι η κατάκτηση της γνώσης, που  δυστυχώς να μην ήταν δυνατόν να γίνει στο προηγούμενο διάστημα, αλλά και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών».
Φώτο: Μαίρη Κοσμίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος