Ροδόπη: Καινούργια γεώτρηση στα ορεινά του Κέχρου εξασφαλίζει νερό σε χίλιους κατοίκους

Μια καινούργια γεώτρηση, που τέθηκε ήδη σε λειτουργία θα απαλλάσσει χίλιους και πλέον ορεσίβιους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Κέχρου από το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού.

Ήδη, η πρώτη περίοδος λειτουργίας κρίθηκε ικανοποιητική με τους κατοίκους των οικισμών: Κερασιά, Κέχρου, Τσούκα, Βούρλα και Μοναστήρι να εξασφαλίζουν την υδροδότηση τους.

Η γεώτρηση, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη 24-11-2022, στο www.ertnews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κος Χασεκή Αλή βρίσκεται στο σημείο της Κερασιάς. «Ήταν ένα πρόβλημα που μας ταλαιπώρησε για μακρύ χρονικό διάστημα και τώρα ελπίζουμε ότι δεν θα το συναντήσουν ξανά οι κάτοικοι ξανά μπροστά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το δυσάρεστο, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι και αιρετοί, για την περιοχή είναι ότι συνεχίζεται η διαρροή του πληθυσμού. Η μετανάστευση έχει σταθεί αφορμή να ερημώσουν χωριά που άλλοτε έσφυζαν από ζωή. «Οι νέοι έχουν μεταναστεύσει σε Ολλανδία, Γερμανία για εργασία. Κάποιοι πηγαίνουν για λίγο καιρό κι επιστρέφουν για να φύγουν ξανά και κάποιοι άλλοι μένουν μόνιμα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής επισημαίνοντας ότι συνολικά έχουν παραμείνει 1500 κάτοικοι.

Πρόβλημα που αντιμετώπισαν φέτος οι εναπομείναντες κάτοικοι, αγρότες στην πλειοψηφία τους, ήταν η παρατεταμένη ξηρασία. Τα χωράφια της περιοχής δεν είναι ποτιστικά και τα φυτά τους ποτίζονται με νερό της βροχής το οποίο φέτος έλειψε, με αποτέλεσμα μείωση της παραγωγής του καπνού στο μισό και ποιοτική υποβάθμιση των φύλλων.
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος