Ροδόπη – Ιλχάν Αχμέτ: Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για την Εφετειακή έδρα

«Η Εφετειακή έδρα του Διοικητικού Δικαστηρίου δεν μπορεί να κλείσει στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ. «Είναι αδιανόητο να αποδεχτούμε οποιαδήποτε απόφαση κατάργησης δικαστηρίου, που θα αποτελούσε βέβαια πλήγμα για την απονομή της δικαιοσύνης συνολικά για την Περιφέρειά μας» τόνισε ο βουλευτής.

«Ούτε εγώ προσωπικά ούτε συνολικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να αιφνιδιάσει με προτάσεις ή με επιλογές που σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες» είπε ο κος Τσιάρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του πολιτικού γραφείο, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, προσήλθε στην Βουλή και απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του για την πιθανότητα κατάργησης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε άμεση και ξεκάθαρη απάντηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την ανακύψασα φημολογία περί ύπαρξης εισηγήσεως στα συρτάρια του υπουργείου που οδηγεί είτε σε κατάργηση είτε σε συγχώνευση το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Η τελική απάντηση που δόθηκε στην δευτερολογία του κ. Τσιάρα φαίνεται να κλείνει κάθε συζήτηση περί κατάργησης, σύμφωνα με την διατύπωση του υπουργού όπως αυτή καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής.

«Το καλό σας το κρατάω για το τέλος», είπε και πρόσθεσε: «Τουλάχιστον με βάση τη δική μου άποψη, εφετειακή έδρα Διοικητικού Δικαστηρίου δεν μπορεί να κλείσει στην Ελλάδα. Οπότε, ησυχάστε, δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Νομίζω ότι είναι πράγματα αυτονόητα, για τα οποία δεν χρειάζεται κανείς να έχει μια ενδεχομένως πολύ εξελιγμένη ή πολύ ιδιαίτερη γνώση. Είναι αυτονόητα πράγματα για τα οποία δεν νομίζω ότι κανείς μας, τουλάχιστον στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή στο πολιτικό μας σύστημα, θα μπορούσε να έχει μια διαφορετική άποψη.»

Δείτε εδώ την ερώτηση:ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1
Δείτε εδώ την πρωτολογία:ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δείτε εδώ την δευτερολογία:ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος