«Γλυκόπικρα» θα είναι φέτος τα γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς . «Η άχνη ζάχαρη και το σιρόπι κοστίζει ακριβότερα» λένε παραδοσιακοί παρασκευαστές που έχουν ανασκουμπωθεί για τα καλά κι εργάζονται πυρετωδώς στα εργαστήριά τους προσπαθώντας να προλάβουν ημέρες και παραγγελίες.
«Τσιμπημένες» σε σχέση με πέρσι εμφανίζονται στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων της Ροδόπης οι τιμές των παραδοσιακών γλυκών που τις μέρες που έρχονται έχουν την τιμητική τους.
Λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες, που προμηθεύονται οι επαγγελματίες στο χώρο: Aλεύρι, βούτυρο, ηλιέλαιο, ζάχαρη, καρύδια και αμύγδαλα, αλλά και των αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος η πίεση, όπως λένε στο www.ertnews.gr , που νιώθουν τους τελευταίους 12 μήνες είναι μεγάλη.
«Προσπαθήσαμε να απορροφήσουμε την αύξηση του κόστους παρασκευής αλλού τα καταφέραμε, αλλού όχι», δηλώνουν και παρατηρούν ήδη τις εβδομάδες που προηγήθηκαν τις ποσότητες, που προμηθεύονται οι καταναλωτές, να είναι μειωμένες στο μισό.
Με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να πωλούνται από 11 έως 16 ευρώ. Ομοίως και τα άλλα παραδοσιακά γλυκά των ημερών: Μπακλαβάδες, κανταΐφια και άλλα σιροπιαστά.
Όσον αφορά στα γνωστά της Κομοτηνής γλυκά που αγοράζουν πάντα οι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη; Από 8,20 έως 10,80 το παραδοσιακό σουτζούκ λουκούμ και 7 ευρώ το κιλό τα λουκούμια. Μια γλυκιά «ανάμνηση» από τη Ροδόπη που νιώθουν στις τσέπες τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος