Ροδόπη: Φοιτητικός τουρισμός, μια παράπλευρη ωφέλεια για την Κομοτηνή λόγω του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Μικρές παρέες φίλων που ανταμώνουν στην Κομοτηνή και τονώνουν την κίνηση σε μια εποχή που η επισκεψιμότητα είναι συνήθως στο ναδίρ. Φοιτητές, φοιτήτριες ή και νεαρά άτομα χωρίς κατά ανάγκη να έχουν την φοιτητική ιδιότητα που ανταμώνουν στην Πρωτεύουσα της Θράκης από άλλα σημεία της Ελλάδας.

«Ήρθαμε να δούμε το φίλο μας που σπουδάζει εδώ», σημειώνει στο ertnews.gr παρέα νεαρών ατόμων από την άλλη άκρη της Ελλάδας, την Κρήτη. Από τα Χανιά των 166.000 κατοίκων στην Κομοτηνή των 65.000. «Ναι, άλλα οι 6.000 είναι φοιτητές», τονίζουν και αναδεικνύουν μια παράπλευρη οφέλεια σε εποχή δύσκολη, τον φοιτητικό τουρισμό.

Βρίσκουν την Κομοτηνή: «Συμμαζεμένη», «καθαρή», «ήσυχη». Προσέχουν ότι «τηρείται ο ΚΟΚ» και δεν κρύβουν ότι τους αρέσει. Χαρακτηρίζουν «ήρεμους» κι «ευγενικούς» τους ντόπιους και παρατηρούν ότι «απουσιάζουν οι άστεγοι». Μικρές παρέες φίλων που ανταμώνουν στην πόλη όπου σπουδάζει «ο κολλητός», «η κολλητή». Εκτός από τις νυχτερινές εξόδους απολαμβάνουν και την Κομοτηνή με φως καταγράφοντας «οικονομικές» τιμές στην αγορά, χαμηλά ενοίκια κοντά στα 450 ευρώ και πάνω της πόλης τους, αλλά και «καλούς λογαριασμούς» στην εστίαση…

Αρνητικό «σημάδι», όπως λένε, «η απόσταση», που δεν στάθηκε ικανή να τους αποτρέψει. 48 ευρώ για το καράβι, 1,20 για το ηλεκτρικό, 32 ευρώ για το τρένο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από εκεί πάλι με τρένο+ λεωφορείο: 15 ευρώ. «Και άλλα τόσα στην επιστροφή, αλλά χαλάλι του», λένε και γελούν πειράζοντας τον κολλητό που θα τους «φιλοξενήσει στο σπίτι», «θα βγούνε έξω» και θα τους δείξει τα ωραία ενός άγνωστου τόπου που ο ίδιος έχει ανακαλύψει. Χαλάλι του κι ας χρειάστηκε να αλλάξουν τέσσερα (4) μεταφορικά μέσα για να τον συναντήσουν.
Μικρές παρέες φίλων που ανταμώνουν σε έναν τόπο που δεν θα ερχόταν ποτέ, αν δεν σπούδαζε ο κολλητός και η κολλητή. Ένας αριθμός επισκεπτών – φιλοξενουμένων που ποτέ καμία στατιστική δεν θα τον υπολογίσει, αλλά που αποτελεί μια «παράπλευρη ωφέλεια» για μια τοπική οικονομία, που δοκιμάζεται. «Ήρθαμε να δούμε τον φίλο μας που σπουδάζει εδώ» η αναφορά που καταγράφουμε συχνά, παρέες νέων που τονώνουν, ενισχύουν και προβάλουν την πόλη στους τόπους τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος