Ροδόπη: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ SWAM του Γενικού Λυκείου Ιάσμου

Με εικονική ανταλλαγή μαθητών ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ SWAM του Γενικού Λυκείου Ιάσμου που ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2018-2019 με τη συμμετοχή σχολείων από τη Δανία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ροδόπη: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ SWAM του Γενικού Λυκείου ΙάσμουΤο πρόγραμμα είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για την αειφόρο διαχείριση των υδάτων. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης όπως είναι η διερεύνηση των επιπτώσεων της εξόρυξης χρυσού στον υδροφόρο ορίζοντα, η μέτρηση της ποσότητας νερού που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων, η καταγραφή συμβουλών για τον περιορισμό της σπατάλης του καθαρού, πόσιμου νερού, η παρουσίαση των μορφών της ρύπανσης και μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η δημιουργία αφισών, ο καθαρισμός παραλιών, και άλλα.

Λόγω της απαγόρευσης των σχολικών εκδρομών που τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19 επέβαλαν, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί η τελευταία προγραμματισμένη δια ζώσης ανταλλαγή μαθητών στην Ισπανία.

Διαβάστε εδώ:Έργο Ίασμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος