Ροδόπη: Έξαρση των ιώσεων στα παιδιά – Μειωμένος ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του Δ.Σ. Σαπών

Η έξαρση των ιώσεων στα παιδιά που παρατηρείται την παρούσα χρονική στιγμή έχει «αγγίξει» και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο των Σαπών. Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά, λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο, με πολλές ελλείψεις.

«Από τους είκοσι δύο (22) μαθητές και μαθήτριες παρόντες και παρούσες είναι 8-9 και 10», ανέφερε η κα Μπανταλίδου εκπαιδευτικός. Μιλώντας στο ertnews.gr και σημείωσε ότι πρόκειται κυρίως για ιώσεις του αναπνευστικού, αλλά και γαστρεντερίτιδες.

Καταθέτοντας δε την πολύχρονη εμπειρία της από τη διδασκαλία στάθηκε στον προβληματισμό των παιδιών που καταγράφει κυρίως για ζητήματα σχολικού εκφοβισμού, ενδοοικογενειακής βίας, περιορισμού της πρόσβαση των ΑμεΑ κ.α.
Λόγω και της ιδιαίτερης πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «σχέση» των γονιών με το σχολείο λόγω της βιοπάλης και του καθημερινού τους αγώνα, αρκετοί γονείς δεν επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους.
Κάποιοι άλλοι δε έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για εργασία αφήνοντας τη φύλαξη των παιδιών τους στον παππού και στη γιαγιά. Λίγες τέτοιου είδους περιπτώσεις, όπως είπε, αλλά υπαρκτές.

Τέλος, στάθηκε και στα λιγότερα περιστατικά βανδαλισμού που σημειώθηκαν φέτος λόγω τοποθέτησης καμερών από το Δήμο για την φύλαξη του χώρου. Με αποτέλεσμα στο δημοτικό σχολείο τις απογευματινές ώρες να μην σημειώνονται καταστροφές και φθορές από αγνώστους, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος