Ροδόπη: Επτακόσια ογδόντα πρωτάκια πρώτη μέρα στο σχολείο

Κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Κουδούνι και για τους γονείς που θα συνοδεύσουν τα πρωτάκια στις αυλές των σχολείων τους κρατώντας τους το χέρι. Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και τεστ, σίγουρα όμως με πολύ καρδιοχτύπι για τους μικρούς και τις μικρές που ρώταγαν και ξαναρώταγαν χθες βράδυ για το «μεγάλο σχολείο».

Το ολοήμερο φέτος επεκτείνεται από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., «ανάσα» για τους γονείς που εργάζονται, ωστόσο, σήμερα και για τις επόμενες αρκετές ημέρες σίγουρα θα πρέπει να είναι κοντά τους.
Πουκαμισάκια σιδερωμένα, παντελονάκια κοντά και σπορ παπουτσάκια τα αγοράκια με ζελέ για τα απαραίτητα «καρφάκια» στο μαλλί, φουστανάκια, κορδελίτσες και φιόγκους στα καλοχτενισμένα μαλλιά για τα κοριτσάκια. Πολύ άγχος, λίγη ντροπή, βλέμματα γεμάτα απορία και το χέρι του μπαμπά και της μαμάς σφιχτά ακόμη, πιασμένο με το δικό τους.

Στη Ροδόπη λειτουργούν 145 Δημοτικά Σχολεία (12 εκ των οποίων εντός πόλης), 49 νηπιαγωγεία με 843 εκπαιδευτικούς. Αυτό είναι το δυναμικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αριθμοί και στατιστικά στοιχεία που στους μεγάλους πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, τα πρωτάκια δεν λένε πολλά. 780 προσωπάκια που θα λάμπουν από χαρά και χαμόγελα, θα κοιτούν γύρω με απορία μέρος κι εκείνα της μεγάλης «παρέας» των 6.080 μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Το σημαντικό είναι να αποβάλλουν το άγχος και ύστερα θα χρειαστούν σίγουρα κάποιες ημέρες προσαρμογής» δηλώνει στο www.ertnews.gr έμπειρη εκπαιδευτικός σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί ενημέρωση από το σπίτι, χωρίς όμως να προσθέτει επιπλέον αγωνία στην ήδη υπάρχουσα αγωνία των παιδιών.
Οι σχολικές τσάντες στους ώμους άδειες. Η λίστα με τα σχολικά είδη που θα πρέπει να αγοραστούν στα χέρια τους. Και η γνωριμία με τη δασκάλα τους λίγα από όλα όσα θα ακολουθήσουν με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, μια αξέχαστη ημέρα για τα ίδια και τους γονείς τους που θα τους συντροφεύει μια ζωή.
φώτο αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος