Ροδόπη: Επιστροφή στη Φύση με το πρώτο κουδούνι

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σε λίγες ημέρες σηματοδοτεί όχι μόνο μαθητικές υποχρεώσεις, διαβάσματα και διαγωνίσματα, αλλά κι ενασχολήσεις σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Φύση, το Περιβάλλον,με εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα «φυγής» και «δημιουργίας».

Μια μικρή παρέα που «κρύβει» μεγάλη διάθεση για μικρές αλλαγές γύρω της είναι το Cocoonari, ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί, όπως η κα Μαρία Στρούμπα, αλλά και πολίτες από άλλες επαγγελματικές ομάδες, που από το 2019 κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις με συμμάχους μικρούς και μεγάλους φίλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κ.α.

Έχοντας να επιδείξουν παρεμβάσεις στο 10ο Νηπιαγωγείο της Κομοτηνής και σε Δημοτικό Σχολείο στην Τήνο δηλώνουν πως αυτό που επιδιώκουν είναι «να εκπαιδεύσουν άτομα όλων των ηλικιών βοηθώντας τους να αποκτήσουν μια καλλιεργητική συμπεριφορά τέτοια που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα και να σεβαστούν το περιβάλλον».
 δηλώνει η κα Στρούμπα.

Η κα Μαρία Παπαγεωργίου, έμπειρη εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δηλώνει στο www.ertnews.gr πως θα συνεχιστούν τα προγράμματα και οι δράσεις που φέρουν τους μαθητές πιο κοντά με το περιβάλλον, τη Φύση, τη διαφορετικότητα. «Οι μαθητές έχουν άποψη, την εκφράζουν, έχουν διάθεση να ακούσουν» δηλώνει και προσθέτει ότι το γεγονός ότι ζουν σε μια επαρχιακή πόλη τους δίνει την ευκαιρία να έρχονται συχνότερα σε επαφή με τη Φύση, την παραγωγή, την φροντίδα φυτών και ζώων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος