Ροδόπη: Ένας μικρός ΕΟΤ το μουσικό σχολείο Κομοτηνής

Γνωριμία με την Κομοτηνή, επισκέψεις στο Φανάρι, στην Αρωγή, στο Πόρτο Λάγος, ξεναγήσεις στην παλιά πόλη και στα μουσεία της Ξάνθης, κατάβαση στα ορμητικά νερά του Νέστου, ή χαλαρό περπάτημα στη δασική Νυμφαία. Λίγοι μόνο από τους προορισμούς μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών που ήρθαν από άλλα μέρη της Ευρώπης και ένιωσαν την Κομοτηνή, τη Ροδόπη και τη Θράκη τόπο του χάρη στους υπέροχους «ξεναγούς», μαθητές και δασκάλους του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Άριστα δέκα στον εκπαιδευτικό τουρισμό παίρνει το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής. Με την υλοποίηση επτά Erasmus και τριών προγραμμάτων eTwinning τη φετινή σχολική χρονιά, που για του καθηγητές ολοκληρώθηκε επισήμως σήμερα (30-6-2022), κατάφεραν όχι μόνο να προβάλλουν τον τόπο του με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να έλκουν επισκέπτες σε αυτόν.

Ροδόπη: Ένας μικρός ΕΟΤ το μουσικό σχολείο Κομοτηνής«Στην Κομοτηνή ήρθαν έξι ομάδες φέτος με αποτέλεσμα να επισκεφτούν την περιοχή μας με αυτό τον τρόπο 70 άτομα, όλα από χώρες του εξωτερικού» είπε ο κος Φωτιάδης και σημείωσε πως «άλλοι τόσοι θα έρθουν του χρόνου, τη νέα σχολική χρονιά».

Μιλώντας για τα οφέλη που αποκόμισε ο ίδιος ανέφερε το παράδειγμα της σπηλιάς του Πλάτωνα. Την αλληγορία εκείνη με του ανθρώπους που είναι μέσα σε μια σπηλιά και βλέπουν μια σκιά από τον έξω κόσμο. «Ο έξω κόσμος είναι κάτι εντελώς διαφορετικός από αυτό που βιώνουμε. Οι εμπειρίες μας με τη συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα είναι ακριβώς αυτό: Βγαίνουμε λίγο εκτός συνόρων, βλέπουμε άλλες κουλτούρες, άλλους τρόπους σκέψεις και άλλες καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία, στο εξωτερικό, στον τρόπο οργάνωσής τους».

Χαρακτηρίζει δε αυτού του είδους τα ταξίδια, εμπειρία ζωής για όλους. «Βλέπουμε τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν: Για τους μαθητές, που συμμετέχουν σε αυτά, για τους εκπαιδευτικούς, για ολόκληρη την περιοχή» δήλωσε και εξήγησε πως «πολύ σπάνια θα ερχόταν επισκέπτες από την Ανδαλουσία ή από την Φιλανδία στην πόλη μας» ικανοποιημένος από αυτή την εμπειρία συμμετοχής, αλλά και προσφοράς στον τόπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος