Ροδόπη: Ένα Επαρχιακό Γυμνάσιο στην εποχή της covid-19

«Η «ιδιαιτερότητα» του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης έχει να κάνει με τις  συνθήκες της Πανδημίας που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους και για τα σχολεία και για τους μαθητές. Σίγουρα είναι μια περίοδος που δεν την είχαμε ξαναζήσει. Ξαφνικά πέρσι το Μάρτιο κλείσαμε και κληθήκαμε να λειτουργήσουμε εξ αποστάσεως. Γίνανε και σταδιακά βήματα, δεν ήταν δυνατόν να μπορούν εξ αρχής να είναι η λειτουργία πλήρης» ανέφερε ο Διευθυντής του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης, Γιάννης Στρούμπας, μιλώντας σήμερα (9-4-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως εξήγησε, σε πρώτο στάδιο πραγματοποιούνταν μαθήματα όχι σύγχρονα, αλλά ασύγχρονα μέσα από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες. «Οι εκπαιδευτικοί ανέβαζαν υλικό, το κατ έβαζαν οι μαθητές, έκαναν τις ασκήσεις και τις ανέβαζαν επίσης. Οι μαθητές μπορούσαν να βρουν αυτό το υλικό όποια ώρα ήθελαν και σε συγκεκριμένα περιθώρια να ανεβάσουν τις απαντήσεις τους, τις εργασίες τους ή να τις στείλουν στους καθηγητές τους. Στο δεύτερο στάδιο λειτουργήσαμε εξ αποστάσεως, αλλά μόνο με κάποιες ειδικότητες ξεκίνησε η διαδικασία με τους φιλολόγους, τους μαθηματικούς, τους φυσικούς , τους καθηγητές της πληροφορικής».

Ροδόπη: Ένα Επαρχιακό Γυμνάσιο στην εποχή της covid-19
Ο κος Γιάννης Στρούμπας, διευθυντής του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης επισκέφτηκε σήμερα (9-4-2021) την ΕΡΤ Κομοτηνής

Όπως είπε ο κος Στρούμπας «Με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς έγιναν εξ αρχής ενέργειες ώστε να είναι έτοιμοι για την εξ αποστάσεως διδασκαλία με τη συμμετοχή πια όλων των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα με τον εξοπλισμό των μαθητών. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, εστάλησαν tablet, στάλθηκε εξοπλισμός στους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα» για να σημειώσει λέγοντας «Είμαστε στον Απρίλιο και εξακολουθούν να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης . Κυρίως τους λείπει ο εξοπλισμός και το internet» .
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης «η δυσκολία είναι μεγαλύτερη για όλους εμάς που είμαστε μεγαλύτεροι και δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τα νεότερα μέσα οι μαθητές είναι πιο εξοικειωμένοι».
Σημείωσε δε ότι όλοι κλήθηκαν να διαχειριστούν μια κατάσταση για την οποία δεν ήταν κανείς προετοιμασμένος. «Θα έπρεπε να δώσουμε οδηγίες για τη διαχείριση των πλατφορμών, οι επίσημες αναλυτικές οδηγίες ήρθαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και όταν είχαμε προλάβει εμείς να κάνουμε αυτή την εξομάλυνση για να μπορέσουν να δουλέψουν με τα υλικά και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές».
Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένας προβληματισμός, για το πώς χρειάζεται να κινούμαστε και να ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες , να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή προχωρήσει ο γενικός εμβολιασμός και βγούμε από τη περιπέτεια μήπως μας μείνουν ορισμένες συνήθειες. Φοβάμαι μην μείνουμε σε κάποιες υπερβολές και ξεχάσουμε την ανθρώπινη μας επαφή».
Φώτο: Γιάννης Στρούμπας, Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος