Ροδόπη: Ελάχιστα τα περιστατικά παράνομης κοπής δένδρων για στολισμό

Εκτός από τα φυσικά έλατα ή τα πλαστικά δενδράκια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να στολίσουν και δένδρα της φύσης, να κατασκευάσουν καράβια, να χρησιμοποιήσουν λαμπάκια για τον στολισμό τους ή ακόμη και ένα κλαδί ελιάς.

Ελάχιστα περιστατικά έχει καταγράψει η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, παράβασης του νόμου και κοπής φυσικής βλάστησης για στολισμό. Το γεγονός αυτό, όπως σημείωσε στο ertnews.gr ο δασολόγος, Δημήτρης Κεραμιτζής, οφείλεται κυρίως ότι στην περιοχή δεν φύονται έλατα, παρά μόνο δρυς και οξιές.

Σύμφωνα με τον κο Κεραμιτζή δεν έχουν καταγραφεί διαπιστωμένες παραβάσεις. Τα δε έλατα, όπως είπε, που πωλούνται έρχονται από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Παράλληλα, εξήγησε ότι πεύκα τα αποφεύγουν λόγω της ρετσίνης που έχουν. Σε ερώτημα δε για το “εάν σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπονται τιμωρίες;”, Σημείωσε ότι υπάρχουν διατάξεις απαγορευτικές που προβλέπουν την παράνομη κοπή οποιουδήποτε δένδρου χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας, για να σπεύσει, όμως, να τονίσει εκ νέου ότι «δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος