Ροδόπη: Δέκα χρόνια χωρίς γυμναστήριο οι μαθητές του Γυμνασίου Ιάσμου

Χωρίς γυμναστήριο κι αξιοποιώντας μια αίθουσα διδασκαλίας του παλιού σχολικού κτιρίου λειτουργεί το Γυμνάσιο Ιάσμου. Εκατόν πενήντα τέσσερις (154) μαθητές και μαθήτριες στερούνται του γυμναστηρίου τους (κατασκευής του 1999-2000), καθώς πριν δέκα χρόνια από μηχανικό του δήμου κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση λόγω προβλήματος στατικότητας.

Έτσι, αν και δεν έγινε εκ νέου εμπεριστατομενός έλεγχος από ειδικό συνεργείο, όπως έχει ζητήσει η διεύθυνση του σχολείου, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος.

«Πρέπει να παραγκωνιστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και εμπεριστατωμένα να μας απαντήσουν ειδικοί, ποιο πρόβλημα παρουσιάζει, τι ενέργειες πρέπει να γίνουν και από ποιους» δήλωσε σήμερα, 29-11-2022 στο www.ertnews.gr η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, η κα Κυριακή Πατήρη. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν λειτουργεί στο χώρο ούτε Τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας παρά το γεγονός ότι η ικανότητα χρήσης της ελληνική γλώσσας είναι πολύ μικρή κυρίως από την πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών της 1ης Τάξης.

«Δεν υπήρξαν δηλώσεις παρά μόνο από δύο γονείς για να λειτουργήσει ένα Τμήμα απαιτούνται πέντε τουλάχιστον μαθητές» σημείωσε η κα Πατήρη. Για δε τη λειτουργία της παράλληλης στήριξης ενισχύεται ένας μαθητής από μια φιλόλογο και μια μαθηματικό που καλύπτει εκτός από την ύλη της και τις ανάγκες του μαθητή για τα μαθήματα Φυσικής, Πληροφορικής κ.α. «Τρία με τέσσερα παιδιά χρειάζονται ακόμη παράλληλη στήριξη, ωστόσο, η απόφαση αυτή λαμβάνεται από τους ίδιους τους γονείς» σημείωσε η διευθύντρια.
Λόγω της υγρασίας αναγκαία θεωρείται η ενεργειακή θωράκιση του χώρου. Και η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού: Υπολογιστές, projectores, δια-δραστικοί πίνακες κ.α. Στα ευχάριστα συγκαταλέγεται η επάρκεια σε πετρέλαιο θέρμανσης.
Στο Γυμνάσιο του Ιάσμου, στο πλευρό των 154 μαθητών/τριών διδάσκουν είκοσι ένας (21) εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) ανήκουν οργανικά στη σχολική μονάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος