Ροδόπη: Δανειστική διαδικτυακή βιβλιοθήκη για όλο τον κόσμο στο Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης

Συνεχίζεται το άνοιγμα της σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης στο αναγνωστικό κοινό, όχι μόνο του οικισμού και της υπόλοιπης Ροδόπης, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, συμμετέχοντας σε πανελλήνιο πρόγραμμα δικτύωσης σχολικών βιβλιοθηκών, έχουν ανέβει επτακόσιοι (700) συνολικά τίτλοι βιβλίων (από τριακόσιους (300) την περσινή χρονιά) με στόχο στο τέλος του έτους να έχουν «αναρτηθεί» δύο χιλιάδες (2000) βιβλία, προσβάσιμα σε όλους και όλες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2022 στο www.ertnews.gr ο διευθυντής του Γυμνασίου, ο κος Γιάννης Στρούμπας είπε ότι οι εργασίες αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν στόχο να γίνει η βιβλιοθήκη δανειστική για όλο τον κόσμο που θα έχει τη δυνατότητα να “ανατρέχει” διαδικτυακά, να αναζητά, να κατεβάζει το βιβλίο που τον ενδιαφέρει.
«Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ανοικτοί και να επικοινωνούμε και να ενημερώνουμε για πράγματα που εμείς μπορούμε να προσφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο «δέσιμο» της σχολικής μονάδας με την τοπική κοινωνία.

Στο Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης φέτος είναι εγγεγραμμένοι και παρακολουθούν τα μαθήματα τριάντα οκτώ (38) μαθητές και μαθήτριες έχοντας τη στήριξη δεκατεσσάρων (14) εκπαιδευτικών. Με τη θέρμανση του σχολείου να έχει εξασφαλιστεί μετά τη σχετική προμήθεια του πετρελαίου, την ενεργειακή θωράκιση να αποτελεί ζητούμενο, ομοίως και η ανακαίνιση του κτιρίου, που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1985.
Όσον αφορά στην ίδια την παρουσία των παιδιών; Η λειτουργία τους κρίνεται «φυσιολογική» και η συμπαράσταση των γονιών τους διαρκής και ουσιαστική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος