Ροδόπη – Δ. Λιουλιάκη: Μεγάλη η ανησυχία των εκπαιδευτικών για την επαναλειτουργία των σχολείων

Για «πολύ μεγάλη ανησυχία» έκανε λόγο η κα Δήμητρα Λιουλιάκη, ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-1-2022), σημειώνοντας πως ο κόσμος «συνήθισε» στην αναφορά των αριθμών που αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, μη σκεπτόμενος αρκετά συχνά πως πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ζωές, οι «δικοί μας άνθρωποι» όπως είπε.

«Δεν νομίζω να υπάρχει μια οικογένεια σήμερα που να μη σκέφτεται, να μην προβληματίζεται, να μην έχει έναν άρρωστο στην οικογένειά του, ακόμη και θανάτους» ανέφερε προσθέτοντας χαρακτηριστικά, «τη νέα χρονιά περιμέναμε να δούμε τους μαθητές μας και με ένα ‘άλλο μάτι’, να νιώσουμε την ψυχούλα τους και την αγκαλιά τους».

Αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, καθώς δε σημειώθηκε καμία αλλαγή σε σχέση με τα νέα δεδομένα, εκτός από τα πολλά test, κάτι που όπως είπε, «το ζητούσε η εκπαιδευτική κοινότητα από την αρχή και τότε μας έλεγαν ότι δε φτάνουν τα χρήματα».

Τρία δωρεάν self test -Κυριακή, Τρίτη και Πέμπτη- την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των σχολείων, από τις 10 Ιανουαρίου, και μετά τη δεύτερη εβδομάδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη για όλους τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές. Με το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος να αλλάζει, να γίνεται πιο αυστηρό για τους ανεμβολίαστους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η κα Λιουλιάκη επανέφερε το αίτημα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σημειώνοντας ότι τα περισσότερα τμήματα στην Κομοτηνή είναι με 25 μαθητές και μαθήτριες. Αλλά και το αίτημα για επιπλέον εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των αναγκών-κενών που θα προκύψουν. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και στη μη δυνατότητα παροχής όλων όσων απαιτεί η τηλεκπαίδευση που ήταν μια λύση ανάγκης. «Μπήκαμε σε αυτή την ‘αρένα’ χωρίς κανένα εφόδιο, σκεφτείτε ότι αύξησε τις ταξικές διακρίσεις» ανέφερε προσθέτοντας, «τo internet, ο εξοπλισμός, η υποδομή που απαιτείται θα έπρεπε να εξασφαλιστεί από το υπουργείο, ακόμη και για τους δασκάλους, όχι μόνο για τους μαθητές. Internet και ένας υπολογιστής στην τάξη θα έπρεπε να ήταν κύριο μέλημα του υπουργείου».

Τέλος, επανέλαβε το αίτημα για τη χορήγηση δωρεάν μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και μηχανισμών καθαρισμού του αέρα στους κλειστούς χώρους. Σημειώνοντας πως είναι υπέρ της δια ζώσης διδασκαλίας με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και τη συνταγογράφηση των τεστ που απαιτούνται, καταλήγοντας με τη σημείωση: «21.000 άτομα στην Ελλάδα, μια πόλη ολόκληρη, έχουν “χαθεί”. Είμαστε σε πόλεμο. Άρα με αυτό το σκεφτικό θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πανδημία και όχι λογιστικά, δε μας φτάνει, μέχρι εκεί. Και μετά κάνουμε κάτι άλλο ενώ έχουμε χάσει το παιχνίδι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος