Ροδόπη – Δ. Αναστασόπουλος: Aπoκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από την εργασία, τις υπηρεσίες υγείας και την εκπαίδευση

Νέες ιδέες και νέες δράσεις ζητούν τα άτομα με αναπηρία της Ροδόπης με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου. Καμπανάκι κινδύνου από τον γραμματέα του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ –( Σύλλογος για Παιδιά και Ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger) κύριο Δημήτρη Αναστασόπουλο με αφορμή την έκθεση του Παρατηρητηρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ που φέρνει στην περιοχή της αν.Μ.Θ να κατοικούν οι πιο φτωχές και σε ανάγκη οικογένειες ΑμεΑ.

«Δυστυχώς στη Ροδόπη εξακολουθούν τα ΑμεΑ να είναι αποκλεισμένα από την εργασία, τις καλές υπηρεσίες υγείας και την καλή εκπαίδευση» δήλωσε σήμερα 2-12-2022, στο www.ertnews.gr ο κος Αναστασόπουλος και σημείωσε: «Η περιοχή μας εξακολουθεί να είναι πρώτη σε μαθητές και μαθήτριες στα ειδικά σχολεία και όχι στα κανονικά που πρέπει να είναι ο στόχος» για να αποκαλύψει ότι γι’ αυτόν τον λόγο ο σύλλογος υλοποιεί πρόγραμμα για την ψηφιακή μάθηση και κατάρτιση των μελών του Συλλόγου του.
Μιλώντας δε με παραδείγματα για τις οικογένειες που παραμένουν αποκλεισμένες φοβούμενες τον στιγματισμό σημείωσε: «Από τα 111 μέλη του Συλλόγου τα 55 είναι οικογένειες με παιδιά ΔΑΔ, αυτισμό και Asperger » για να καταθέσει ότι υπολογίζουν ότι στη Ροδόπη τριακόσιες (300) οικογένειες έχουν αυτιστικά μέλη. «Κερδίσαμε τη δυνατότητα να μπει ο αυτισμός στο 5% της ειδικής ποσόστωσης για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας” προσθέτοντας: «Ο αγώνας συνεχίζεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος