Ροδόπη: Αυξημένο το ενδιαφέρον για εγγραφή στο ΣΔΕ Σαπών – Προβληματισμός για την έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ

Αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα που συνοδεύει τη λειτουργία του σχολείου από την πρώτη μέρα της ίδρυσης τους, το 2005 και μετά, θα είναι και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Σαπών, αυτό της μετακίνησης τους, από και προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής, στις Σάπες.

Παρά το γεγονός ότι η ίδρυση και λειτουργία αυτών των σχολείων στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και τις δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, τα άτομα που θέλουν να κάνουν το βήμα και να καθίσουν και πάλι στα θρανία, που εγκατέλειψαν για δικούς τους λόγους, δεν έχουν τρόπο μετακίνησης.

Ροδόπη: Αυξημένο το ενδιαφέρον για εγγραφή στο ΣΔΕ Σαπών – Προβληματισμός για την έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛΌπως δήλωσαν στο www.ertnews.gr τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ την απογευματινή ώρα λειτουργίας του Σχολείου καλύπτουν μόνο τα χωριά, που βρίσκονται πάνω στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Έτσι, δεκάδες άλλοι οικισμοί, τόσο του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, όσο και του Δήμου Αρριανών, παραμένουν χωρίς αστική συγκοινωνία με αποτέλεσμα όσοι και όσες θα ήθελαν να εγγραφούν και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αν δεν έχουν δικό τους μέσο μετακίνησης, δεν ολοκληρώνουν τη βούλησή τους, δεν κάνουν το όνειρο της επιστροφής στα θρανία, πραγματικότητα.

Έλλειμμα που γίνεται (και ηθικά) μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι με τη λειτουργία αυτών των σχολείων δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε πολίτες να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου. Πολίτες που για διάφορους κοινωνικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς και άλλους λόγους, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το σχολείο στη νεαρή τους ηλικία. Ήδη φέτος έχουν εγγραφεί στην πρώτη τάξη 15 άτομα. Ενώ, πέρυσι λειτουργούσαν δύο (2) τμήματα από δέκα (10) άτομα το καθένα.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει και φέτος είναι ότι τέσσερις γυναίκες- κάτοικοι του χωριού Λύκειο εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εγγραφούν, ωστόσο, η έλλειψη μέσου μεταφοράς και η πραγματοποίηση δρομολογίου από και προς το χωριό τους προκαλεί στις ίδιες δεύτερες σκέψεις.
Η δρομολόγηση –ναύλωση ειδικού λεωφορείου για τη μεταφορά αυτών παιδιών με κάλυψη των εξόδων από το Υπουργείο, Περιφέρεια και τους δύο δήμους της περιοχής, θα έλυνε το πρόβλημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος