Ροδόπη: Αυξημένες οι ανάγκες σήμερα για παράλληλη στήριξη των μαθητών

Την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης της παράλληλης στήριξης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό τονίζουν γονείς κι εκπαιδευτικοί στη Ροδόπη αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τις φετινές έγκαιρες προσλήψεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως σημειώνουν μιλώντας στο www.ertnews.gr. είναι ακόμη αρκετές οι ελλείψεις λόγω των αυξημένων αναγκών με αποτέλεσμα είτε να αναγκάζονται οι γονείς να προσφεύγουν σε ιδιωτική παράλληλη στήριξη για τα παιδιά τους, είτε ένας εκπαιδευτικός να έχει τον έλεγχο δύο (2) και τριών (3) παιδιών αντί για ατομική παράλληλη στήριξη ενός μαθητή ή μιας μαθήτριας.

Συνήθως, όπως εξηγούν στο www.ertnews.gr λογο-θεραπευτές πρόκειται για περιπτώσεις: διάσπασης της προσοχής, υπερ-κινητικότητας, μαθησιακών δυσκολιών, αυτισμού, δυσκολία εκφοράς του προφορικού λόγου κ.α.
«Παρά το γεγονός ότι έγιναν νωρίς οι προσλήψεις, οι ανάγκες είναι αυξημένες και τα κενά υπαρκτά » σημειώνουν οι γονείς προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν δύσκολες περιπτώσεις και είναι αναγκασμένοι – κάποιοι από αυτούς – να πηγαίνουν σε διαφορετικά σχολεία, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμπληρώνοντας το ωράριό τούς.
«Παλιότερα δεν ήταν τόσο αυξημένες οι ανάγκες, αλλά δεν το έψαχναν και πολύ οι γονείς » σημειώνουν και προσθέτουν: «Σήμερα είναι πιο δεκτικοί οι γονείς, βλέπουν ότι ωφελούνται τα παιδιά τους, αντιρρήσεις και αντιδράσεις από την πλευρά τους υπάρχουν μόνο όταν οι παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών- ειδικών αφορούν θέματα συμπεριφοράς των παιδιών».

Με τα οφέλη για τα ίδια τα παιδιά από την παράλληλη στήριξη να είναι, όπως όλοι τονίζουν, πολύ μεγάλα κάτι που φαίνεται και στην αλλαγή της συμπεριφοράς τους, «ανακαλύπτουν τη χαρά της επιτυχούς προσπάθειας» σημειώνουν οι γνώστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος