Ροδόπη: Ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση και νέο εξοπλισμό στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών

Αναγκαία κρίνεται τόσο η κτιριακή αναβάθμιση του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών, όσο και η ενίσχυσή του με νέο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, τον κο Σωκράτη Δωρόπουλο το κτίριο είναι παλιό και ο χρόνος έχει προκαλέσει τις δικές του φθορές.

«Εργασίες ουσιαστικής ανακαίνισης έχουν να πραγματοποιηθούν από το 1998. Μια ενεργειακή αναβάθμιση κρίνεται σκόπιμη» ανέφερε μιλώντας σήμερα Πέμπτη, 24-11-2022, στο www.ertnews.gr . Όπως εξήγησε, όταν οι καιρικές συνθήκες απαιτούν περισσότερη ζέστη την περίοδο του χειμώνα, η θέρμανσή του λόγω των παλιών κουφωμάτων, είναι ζητούμενο.

Αναφερόμενος δε στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό σημείωσε ότι είναι αναγκαία επίσης η ενίσχυση του σχολείου με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, καθώς αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούνται τώρα από δασκάλους και μαθητές είναι δεκαπενταετίας, ενώ απουσιάζουν χρηστικά εργαλεία κατά τις παραδόσεις, όπως είναι ένας προτζέκτορας.

Φέτος στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών είναι εγγεγραμμένοι εκατόν είκοσι εννέα (129 ) μαθητές και μαθήτριες κι εργάζονται στο πλευρό τους τριάντα (30) εκπαιδευτικοί. «Λόγω της μείωσης του πληθυσμού είναι μειωμένος και ο μαθητικός πληθυσμός, όχι μόνο των Σαπών, αλλά και της Ροδόπης » σχολίασε την πληθυσμιακή συρρίκνωση ο Διευθυντής του σχολείου, παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι πολλοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής επιλέγουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο. «Η συνεργασία με τους γονείς είναι εξαιρετική» σημείωσε προσθέτοντας ότι υποστηρικτικές δομές, όπως αυτή της ενισχυτικής διδασκαλίας βοηθά τους μουσουλμάνους μαθητές και τις μαθήτριες στην καλύτερη εκμάθηση των Ελληνικών, αλλά και το σύνολο των μαθητών που παρακολουθούν στην καλύτερη κατανόηση των υπολοίπων μαθημάτων.
Αναγκαία, ωστόσο, κρίνεται η ενίσχυση με επιπλέον ώρες της παράλληλης στήριξης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σήμερα πραγματοποιούνται μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα αντί για πέντε. Στάθηκε και στην προσπάθεια, που γίνεται από τους συναδέλφους του για την υλοποίηση μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων, όπως: Περιβαλλοντικές, πολιτιστικές κ.α. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας επίκεται επίσκεψη της Έκτης τάξης στην Αθήνα με ξενάγηση στη Βουλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος