Ροδόπη: Αναγκαίες οι Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία, λένε οι γονείς

Αναγκαία εξακολουθεί να είναι η ενημέρωση και το «άνοιγμα» των γονιών των ΑμεΑ για τις δομές στήριξης που υπάρχουν και λειτουργούν και τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους για να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους οι δικοί τους άνθρωποι, άτομα συνήθως με νοητική και κινητική υστέρηση σύμφωνα με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Ροδόπης.

Όπως τονίζουν μιλώντας στο www.ertnews.gr ακόμη και σήμερα πολλά ΑμεΑ εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα στο σπίτι τους λόγω έλλειψης ενημέρωσης των γονιών τους ή προβλημάτων που παρουσιάζονται στο ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι χρόνο το χρόνο σημειώνεται μια αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων, τόσο σε χριστιανούς όσο και σε μουσουλμάνους, ιδιαίτερα δε μετά την άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid, εξακολουθούν οι περισσότεροι, (παρά το γεγονός ότι δικαιούνται), να είναι μακριά από αυτού του είδους τις δομές.

«Δίνεται η δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας από επτά (7) ετών έως άτομα πενήντα (50) ετών » προσθέτουν και σημειώνουν ότι παρατηρούνται “μεταπτώσεις” στην προσέλευσή τους. «Άλλοτε έρχονται συχνά κι άλλοτε «χάνονται» από μόνοι τους» τονίζουν. Παράλληλα, προσθέτουν ότι γίνεται ένας τεράστιος αγώνας ενημέρωσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους για να υπάρξει στο τέλος, έστω αυτή η συμμετοχή.

Τέλος, θεωρείται και από τους ίδιους επιβεβλημένη μια πλήρης χαρτογράφηση των ΑμεΑ της περιοχής καθώς τα στοιχεία της Πρόνοιας από μόνα τους δεν μαρτυρούν πολλά που σχετίζονται με το κοινωνικό-οικογενειακό περιβάλλον. Ομοίως απαραίτητη και η υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης. Αλλά και οι ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία που εξακολουθούν να είναι αναγκαίες στην περιοχή, παρά τα βήματα που σημειώνονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος