Ροδόπη: Αναγκαία η δημιουργία Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο

Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια χαρακτήρισε τη δημιουργία και λειτουργία Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην περιοχή του Ίασμου ο διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής, Ηλίας Βλάχος εκφράζοντας τη λύπη του, που μέχρι σήμερα αυτό το κενό δεν έχει καλυφθεί στην περιοχή.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-1-2022) σημείωσε πως και από την πλευρά του, από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει υποβληθεί το αίτημα της δημιουργίας, τόσο στην τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και στους υπευθύνους επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι ένα διαχρονικό αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί και με μορφή ερώτησης στη Βουλή, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν στηρίξει αυτό το αίτημα για κάποιους λόγους» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως στην απάντηση των υπευθύνων δεν αναφέρεται κάποιος συγκεκριμένος λόγος της απόρριψης.
Μάλιστα ο κος Βλάχος υπενθύμισε ότι κάποια στιγμή είχε ανοίξει και είχε κλείσει το σχολείο σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να υποστηριχθεί, όπως θα έπρεπε, η λειτουργία του. «Ευθύνη έχουν και αυτοί που είχαν τη διοίκηση του Παραρτήματος τότε οι οποίοι δεν «έτρεξαν» να παρακινήσουν τον κόσμο της περιοχής να εγγραφεί» ανέφερε ο κος Βλάχος.

Ως υπεύθυνος στα Κέντρα Εκπαίδευσης ανηλίκων από το 2003 έως το 2004 είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλά την περιοχή του Ιάσμου κάνοντας εκατοντάδες μαθήματα, όπως είπε, ελληνικής γλώσσας, υπολογιστών κ.α. διαβεβαιώνοντας πως « υπάρχει πολύς κόσμος που περιμένει να δημιουργηθεί το παράρτημα Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον Ίασμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος