Ροδόπη: Αφήνουν πίσω τη μηδενική διαρροή μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με οδηγό την καθημερινή προσπάθεια μαθητές – μαθήτριες κι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τα υψηλά ποσοστά της μαθητικής διαρροής που χαρακτήριζαν ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής.

Όπως τόνισε σήμερα Δευτέρα 30-1-2022 στο www.ertnews.gr η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η κα Κατερίνα Σαραφίδου η μαθητική διαρροή εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί πρόβλημα για κάποιες συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής, όπως είναι οι Ρομά.

Πρόκειται για ευάλωτες ομάδες που έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και για τη στήριξή τους υλοποιείται ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πρωτοβουλία του Δ.Π.Θ. «Γίνεται προσπάθεια με μαθήματα σωστής εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, υγιεινής και κοινωνικής προσαρμογής να στηριχθούν με τον τρόπο που πρέπει οι ρομά μαθητές και οι μαθήτριες». Με μια πρόχειρη προσέγγιση το ποσοστό της φοίτησης τώρα κυμαίνεται στο 67%. «Είναι βελτιωμένη η κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, αλλά όχι το επιθυμητό ζητούμενο» ανέφερε και σημείωσε ότι φέτος δεν παρατηρείται κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ίδια η εικόνα και στους ορεινούς οικισμούς της Ροδόπης. «Μηδενικό το ποσοστό διαρροής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο κος Αχμέτ Αρναούτ, διευθυντής της σχολικής μονάδας της Οργάνης και τόνισε ότι για τους ορεσίβιους μαθητές η εξοικείωση με την τεχνολογία είναι επίσης βήμα πολύ σημαντικό.
Φώτο αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος