“Κολλημένοι” με την Κομοτηνή ακόμη και στην εποχή του Covid

Φοιτητές στην Νομική Σχολή του ΔΠΘ, ο Γιάννης και η Αλεξάνδρα, κάπως έτσι έβαλαν στην ζωή τους την Κομοτηνή και δεν την έβγαλαν ούτε το χρόνο αυτό της Πανδημίας. Ίσα – ίσα, που επέλεξαν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους πάλι μένοντας στην Κομοτηνή μέσω διαδικτύου. «Η πλειοψηφία των φοιτητών του ΔΠΘ αυτό έκανε» μας είπαν και σταθήκαμε για λίγο κοντά τους στο ντυμένο με τα χρώματα του Απριλίου Πάρκο της Κομοτηνής.

“Κολλημένοι” με την Κομοτηνή ακόμη και στην εποχή του Covid
Βόλτες στην Κομοτηνή σε καιρό covid

«Άλλοι πλήττονται πιο πολύ. Για μας άλλαξε ο τρόπος των μαθημάτων. Για πολλούς δεν είναι το ίδιο με πριν, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Δεν είμαστε στην ηλικιακή κατηγορία των πολιτών που έχουν σοβαρά θέματα. Οι επιχειρηματίες, οι ηλικιωμένοι, αυτοί αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εμείς χάσαμε cafe, συναντήσεις με συμφοιτητές και μεγάλες παρέες. Είναι δευτερεύοντα τα δικά μας σε σχέση με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις δουλειές τους ή δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους» δήλωσε ο Γιάννης.
Πιο εκεί η Αλεξάνδρα ακούγοντας με προσοχή τον συμφοιτητή της συμφώνησε μαζί του τονίζοντας: «Ήρθα εδώ γιατί είμαστε με τα παιδιά, έχουμε άλλη επικοινωνία. Δεν θα ήθελα να βάλω σε κίνδυνο τους γονείς και τους παππούδες μου. Εδώ ξέρω με ποιους βγαίνω, έχουμε συνηθισμένες επαφές. Ξέρουμε τι γίνεται, τι κατάσταση επικρατεί, προσέχουμε όσο μπορούμε. Επειδή είμαστε νεαρά άτομα πιστεύω ότι το φυσιολογικό δεν είναι να κάθεσαι όλη μέρα στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα. Προσπαθούμε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή.»
Έφυγαν μόνο για τις εορτές των Χριστουγέννων, θα φύγουν και το Πάσχα για να πάνε να δούνε τους δικούς τους. «Όλοι οι φοιτητές είναι εδώ» δηλώνει η Αλεξάνδρα. Και μιλώντας για το άνοιγμα των Σχολών τους ο Γιάννης υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Αν μπορεί το Πανεπιστήμιο να παρέχει τις κατάλληλες εγγυήσεις. Εξαρτάται με το πώς θα συνεχιστεί η Πανδημία. Με αυτές τις συνθήκες τώρα δεν είναι εφικτό. Τα δρομολόγια δεν επαρκούσαν υπό κανονικές συνθήκες ένας πάνω στον άλλον τώρα πώς θα πηγαίνουμε στην Σχολή, αν πραγματοποιηθούν τα μαθήματα δια ζώσης;» αναρωτιέται η Αλεξάνδρα.

Και οι δύο μαζί εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι «θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Η Κομοτηνή είναι μια πόλη με φοιτητές μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα στο μέλλον» λένε και προτρέπουν «Υπομονή» παρατηρώντας πως κάποιοι έχουν χάσει κάθε μέτρο « έχουν», όπως χαρακτηριστικά λένε, «υπερ- χαλαρώσει». Προτρέπουν δε «να κάνουν όλοι το εμβόλιο για οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο αύριο. Εμβόλιο και συνολική προσπάθεια».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος