Ποδηλατοδιαδρομές στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Τις δικές τους ποδηλατοδιαδρομές συνεχίζουν οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Σήμερα (04/06/2021) υπό την καθοδήγηση του γυμναστή τους, Στέφανου Τζώγα, μαθητές των Τάξεων: Γ,Δ,Ε και ΣΤ θα ποδηλατήσουν στην αυλή του σχολείου τους ακολουθώντας πιστά τους κανόνες της σωστής Οδηγικής Συμπεριφοράς κινούμενοι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που έχουν δημιουργήσει.

«Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-6-2021) ο γυμναστής του Σχολείου, Στέφανος Τζώγας σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό από αυτή την ηλικία οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίζουν τους κανόνες του σωστού ποδηλάτη. Λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τον Covid 19 η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης, όπως τις προηγούμενες χρονιές, αλλά εντός της αυλής σηματοδοτώντας το τέλος της 5ημερης Ολυμπιακής Παιδείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν διαδικτυακά με ολυμπιονίκες και παρα-ολυμπιονίκες μαθαίνοντας για τα αθλήματα τους.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής είναι από τα πρώτα σχολεία της Θράκης που ξεκίνησαν να υλοποιούν δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής με πρώτους κερδισμένους τα ίδια τα παιδιά. Φέτος σ’ αυτό το Σχολείο της Κομοτηνής φοιτούν 125 μαθητές και μαθήτριες και διδάσκουν 24 εκπαιδευτικοί ανοίγοντας καθημερινά “παράθυρα” στη γνώση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου, φώτο-πηγή: διαδίκτυο (εφ. Χρόνος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος