Π. Δαμιανίδης: Ανάγκη για προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα

«Επειδή είμαστε σε μια περιοχή που έχει τα δικά της προβλήματα και τις δικές της ιδιαιτερότητες, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συμμετοχή» υποστηρίζει ο Παύλος Δαμιανίδης, υπεύθυνος για το ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου. Παράλληλα σημειώνει πως η εκπροσώπηση της περιοχής στην Αθήνα θα πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Τονίζοντας πως «είναι ανάγκη να δώσουμε μια προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα και στον τόπο.»

Π. Δαμιανίδης: Ανάγκη για προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα
Ο κος Παύλος Δαμιανίδης

Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου;
Π.Δ.:Θεωρώ ότι επειδή η εποχή είναι δύσκολη, λόγω του καλοκαιριού ο κόσμος λείπει η συμμετοχή είναι το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να υπάρξει συμμετοχή στις εκλογές και να μην αδιαφορήσει ο κόσμος γι αυτή την διαδικασία. Η προηγούμενη θητεία κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια, εξαντλήθηκε η 4ετία άρα αντιλαμβάνεσθε ότι η επιλογή μας τώρα θα καθορίσει τη ζωή μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Γιατί λέτε ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες;
Π.Δ.:Θεωρώ ότι η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο. Συνηθίζουμε να το λέμε πάντα στις εκλογές, ότι είναι κρίσιμες κτλ αλλά αυτή τη φορά θεωρώ ότι η χώρα βρίσκεται στο τέλος περίπου της Μεταπολίτευσης , πρέπει η λογική να επιστρέψει στη χώρα. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί θετικά την ψήφο του. Να σκεφτεί την ψήφο του για την επόμενη τετραετία και όχι για το παρελθόν, το παρελθόν πέρασε πάει. Πρέπει να μην σκεφτεί να τιμωρήσει , να μην σκεφτεί ποιος τον κορόιδεψε, να συγκρίνει τις προτάσεις όλων και να ακολουθήσει την καλύτερη πρόταση , αυτή που θεωρεί ότι είναι καλύτερη, για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.
Λησμονώντας το παρελθόν υπάρχει ο κίνδυνος να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη…
Π.Δ.:Το πρώτο βασικό λάθος που πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν είναι αυτή η λογική με την οποία προσεγγίσαμε την ψήφο μας, η λογική της τιμωρητικής ψήφου, το ποιόν θέλω να διώξω βασικά χωρίς να σκέφτομαι το ποιόν θέλω να φέρω. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε είναι το ποιόν φέρνουμε. Μέσα στις τρεις βασικές επιλογές , ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουμε από την μια πλευρά έναν ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε, απέτυχε παταγωδώς, φεύγει απέρχεται σχεδόν αναγκαστικά από την εξουσία υπό το βάρος του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών . Έχουμε μια ΝΔ που έχει δώσει δείγματα γραφής σ’ αυτόν τον τόπο και όλοι θυμούμαστε το παρελθόν και προφανώς οι προοδευτικά σκεπτόμενοι πολίτες δεν θα θέλανε μια απόλυτη κυριαρχία της Δεξιάς στην Ελλάδα. Υπάρχει η επιλογή ΚΙΝΑΛ. Είναι η πιο λογική επιλογή με την έννοια ότι η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική φωνή . Είδαμε τι γίνεται στην Ευρώπη με την Λαϊκή Δεξιά και που έχει οδηγηθεί η ΕΕ. Η χώρα μας αυτό το τίμημα της αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Λαϊκής Δεξιάς να διαχειριστεί σωστά τα πράγματα το πλήρωσε πολύ ακριβά. Επιλέγοντας το ΚΙΝΑΛ δημιουργούμε αυτή την γνήσια προοδευτική φωνή που χρειάζεται η χώρα ως αντίβαρο απέναντι στην πιθανή διακυβέρνηση από την ΝΔ, αλλά και στον καταστροφικό λαϊκισμό και καταστροφική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ , έδειξε στο παρελθόν ότι δεν είναι η δημιουργική αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα. Είναι μια πολιτική δύναμη που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε όχι σε όλα, προκαλούσε το διχασμό, πετούσε πέτρες έξω από την Βουλή και ποτέ δεν έκατσε να συζητήσει τι χρειάζεται η χώρα.
Μήπως αυτό σημαίνει συνεργασία ΚΙΝΑΛ με την ΝΔ;
Π.Δ.:Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε για συνεργασία με την ΝΔ εμείς ζητούμε να είμαστε ένα αυτόνομο, δυνατό κόμμα στον προοδευτικό χώρο και μάλιστα το κόμμα που μπορεί γνήσια να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε συνεργασία, αλλά να έχουμε την δική μας πορεία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα βάλουμε πλάτη εκεί που η χώρα το χρειάζεται.
Υπάρχει κίνδυνος για το ΚΙΝΑΛ να συνθλιβεί στις συμπληγάδες του δικομματισμού;
Π.Δ.:Δεν το φοβάμαι αυτό με την έννοια ότι όποιος θέλει να δώσει ένα προοδευτικό στίγμα στην ψήφο του δεν έχει άλλη επιλογή από το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν η εναλλακτική πρόταση απέτυχε παταγωδώς δεν μπόρεσε να το εκφράσει αυτό.

Απέτυχε λέτε αλλά η ανέγερση του νέου νοσοκομείου ξεκίνησε
Π.Δ.:Ένα μεμονωμένο έργο δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά στην ανάπτυξη. Η ανάπτυξη είναι πολυσύνθετο και πολύ-παραγοντικό πράγμα . Όμως δεν είναι ένα έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και σχεδιάστηκε από τις προηγούμενες κυβέρνησης και απλά τώρα βρέθηκαν τα χρήματα από μια χορηγία ενός ιδρύματος.

Η επιλογή του τόπου, της Κομοτηνής δηλαδή, έγινε με πολιτική απόφαση
Π.Δ.:Να δώσουμε τα εύσημα στο βαθμό που αναλογούν στο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε και έπεισε το ίδρυμα Νιάρχου να βάλει τα χρήματα εδώ, αλλά αυτό δεν μπορεί να λογιστεί ως μια πολιτική επιτυχία ούτε ως προς τη λύση των προβλημάτων του τόπου. Μπορώ να αναφέρω μεμονωμένα μεγάλα έργα που στο παρελθόν έγιναν στην περιοχή, όμως, δεν σηματοδότησαν την ανάπτυξη . Ήταν χρήσιμα , δεν ήταν καθοριστικά. Η ανάπτυξη θέλει ένα έργο πολύπλοκο και πολυσύνθετο.
Π.Δ.:Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε για την Κυριακή των εκλογών στους πολίτες της περιοχής;
Επειδή είμαστε σε μια περιοχή που έχει τα δικά της προβλήματα και τις δικές της ιδιαιτερότητες αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συμμετοχή , η εκπροσώπηση της περιοχής με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στην Αθήνα και η ανάγκη να δώσουμε μια προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα και στον τόπο.
Φώτο: Παύλος Δαμιανίδης συνέντευξη -κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος