Νέα κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ – Κιβωτός στην ΑΜ-Θ-Δράσεις για την παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μια νέα δομή για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη είναι η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός, η οποία θα έχει έδρα την Κομοτηνή, παράρτημα στην Ξάνθη και σφαίρα ευθύνης και δράσεων και την Δράμα.

Σε Καβάλα και Έβρο υπάρχουν τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ.
Η κινητή μονάδα προγραμματίζει Εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που είναι η 26η του Ιούνη σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Συγκεκριμένα στην Ξάνθη την ερχόμενη Πέμπτη στην πλατεία 11:00 με 13:00, θα μοιράσουν τα στελέχη της μονάδας έντυπο υλικό, ενώ θα λάβουν χώρα και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Την ίδια μέρα το απόγευμα 5-8 στο Μονοπάτι της Ζωής, θα γίνει από το φορέα φύτευση λουλουδιών.
Στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Ιούνη θα στηθεί ένα ενημερωτικό περίπτερο 11:00-13:00 στην πλατεία της πόλης , ενώ στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής το απόγευμα 5-8 θα γίνει πέρα από την διανομή έντυπου υλικού, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και βιωματικό παιχνίδι για τους εφήβους με θέμα της εξαρτησιογόνες ουσίες και γενικά για τα θέματα που εκεί παρατηρούνται συμπεριφορές εξαρτήσεων: ναρκωτικές ουσίες, τζόγος, αλκοόλ, διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη Ψυχολόγο της κινητής μονάδας του ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός, Σεμρά Μουσταφά, ο δύσκολος χρόνος της πανδημίας, έφερε πίεση στις εξαρτήσεις επιπλέον, καθώς υπήρχε απομόνωση. Υπάρχει σταθερά αύξηση αιτημάτων για βοήθεια, καθώς επίσης- σύμφωνα και δημοσιεύματα-οι αναλύσεις δείχνουν στα λύματα πως έχουν αυξηθεί οι ουσίες συνταγογραφημένων ή μη ουσιών. Και αυτό δείχνει την αύξηση χρήσης ουσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος