Ν.Παππάς: «Την επομένη των εκλογών οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους»

Ν.Παππάς: «Την επομένη των εκλογών οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους»“Η χώρα δεν είχε ψηφιακή στρατηγική. Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Μια απόλυτη ψηφιακή παράνοια. Τώρα υλοποιούμε μεγάλα έργα.” Ανέφερε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς μιλώντας για την ¨Έξυπνη πόλη¨ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» και η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, κα Ελένη Λαφτσή.

Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων
Ν.Παππάς: «Την επομένη των εκλογών οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους»Μιλώντας για την Εθνική ψηφιακή πύλη και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων τόνισε ότι το κράτος δεν θα έχει τη “δυνατότητα” να ζητά έγγραφο, καθώς η λειτουργία του θα είναι ψηφιοποιημένη, νέα κατάσταση στην οποία καλούνται όλοι οι φορείς του δημοσίου να προσαρμοστούν. Όπως είπε με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα εξοικονομούνται  280 εκ. ευρώ το χρόνο. Χαρακτήρισε δε σ’ αυτό το σημείο της ομιλίας του τον πρόεδρο της ΝΔ “ως τον πιο αποτυχημένο υπουργό διοικητικής ανασυγκρότησης”, ο οποίος, όπως είπε, “το μόνο που έκανε ήταν να υπογράψει  15.000 απολύσεις”.

6.500 σταθμοί σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό των παραγωγών
Ν.Παππάς: «Την επομένη των εκλογών οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους»Μιλώντας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Αγροτικού Τομέα ανέφερε ότι όπου εφαρμόζεται η τεχνολογία σημειώνεται 30 με 40% εξοικονόμηση πόρων. Δίνοντας μάλιστα περισσότερες πληροφορίες σημείωσε πως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός τον Ιούνιο, η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα εγκατασταθούν 6.500 σταθμοί στην Ελλάδα. Ήδη, καλύπτονται 15 εκ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης με πρόβλεψη να καλυφθεί στο σύνολό της. «Την Περιφερειακή ανισότητα στην Ελλάδα την πληρώνουμε ακριβά» είπε ο Υπουργός και εξήγησε ότι με την δημιουργία δημόσιας βάσης δεδομένων θα δίνονται οι σωστές συμβουλές γεωργίας, για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Συνολικά 6.500 σταθμοί σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν σε όλη την Ελλάδα. «Ο αγρότης θα μπορεί να πάρει συμβουλή γεωργίας, να εξασφαλίσει πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χαμηλότερο κόστος, με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ανώτερη ποιότητα προϊόντων. »

«Η θέση της ΝΔ είναι πιο πίσω και από την θέση των θεσμών»
Μιλώντας για το έργο της σημερινής κυβέρνησης τόνισε πως κανείς το 2015 δεν ήταν τόσο αισιόδοξος. “Κερδίσαμε τη μάχη, λύσαμε όλα τα προβλήματα;” αναρωτήθηκε για να απαντήσει:  “Όχι! Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει αυτή την πορεία.” Και ανέφερε ως παράδειγμα τα χρήματα που δαπανώνται για τις κοινωνικές πολιτικές, το 2015 800 εκ. ευρώ και το 2019 3,9 δις. «Η Κυβέρνηση τακτοποίησε την Οικονομία, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, την έκανε αξιοσέβαστη. Η Ελλάδα έχει ρόλο. » ανέφερε ο υπουργός για να σημειώσει σκωπτικά αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα «από την άλλη έχουμε τους Νοστράδαμους της Οικονομίας και της πολιτικής που δεν χάνουν ευκαιρία κάθε φορά που γίνεται κάτι καλό να μαντεύουν ότι θα γίνει κάτι κακό.» είπε για να σημειώσει «ο κος Στουρνάρας είναι μάντης κακών, που διαψεύδεται». Σε άλλο δε σημείο αναφερόμενος πάλι στην ΝΔ τόνισε πως δεν την ενοχλεί το μεγάλο κράτος, αλλά το κοινωνικό κράτος, «αν τους ενοχλούσε το μεγάλο κράτος, δεν θα είχανε μεγάλες συμβάσεις οι Siemens. Η θέση της ΝΔ είναι πιο πίσω και από τη θέση των θεσμών» ανέφερε ο υπουργός. Παράλληλα, σημείωσε πως από το 2015 δημιουργήθηκαν 400.000 νέες θέσεις εργασίας. «Τι ανατριχίλα τους πιάνει όταν ο κοσμάκης παίρνει 50 ευρώ παραπάνω το μήνα;» αναρωτήθηκε αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

«Μια προοδευτική συμμαχία από τον Τσίπρα μέχρι τον Μακρόν»
Ν.Παππάς: «Την επομένη των εκλογών οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους»«Δεν θα επανέλθουν οι χουντικοί δικαιωμένοι επειδή κάποιοι έχουν κηρύξει πόλεμο στην Αριστερά» τόνισε σε μια αναφορά του σε εμφάνιση του Νίκο Μαστοράκη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Μιλώντας για τις ευρωεκλογές τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται μια συμμαχία από τον Τσίπρα μέχρι τον Μακρόν. «Ο Βέμπερ να κάνει κουμάντο σπίτι του» τόνισε  μιλώντας για μια «προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη» προσθέτοντας πως «ο Λαός θα βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις» προβλέποντας μάλιστα πως μετά την Κυριακή των εκλογών “οι δημοσκόποι θα ζητάνε συγγνώμη επειδή δεν πρόβλεψαν για μια ακόμη φορά σωστά” εκφράζοντας την βεβαιότητα του για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αλλά και την σιγουριά του για την εκλογή της κας Ελένης Λαφτσή στον δημαρχιακό θώκο εξαίροντας μάλιστα  τις ικανότητές της και την αξία της.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την ομιλία του κ. Νίκου Παππά στην Κομοτηνή, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο χθες βράδυ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος