Μάθημα αλληλεγγύης από το ΟΕΕ Θράκης

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, συμβάλλοντας με τη δράση του στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19. Με σύνθημα “Το ΟΕΕ πάντα παρόν – Όλοι μαζί δίνουμε ζωή” διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία για τη στήριξη των νοσοκομείων της χώρας. Παράλληλα, πραγματοποίησε προσφορά ειδών ατομικής προστασίας στις κατά τόπους Μητροπόλεις. Σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, μέλη και φίλοι του ΟΕΕ Θράκης έστειλαν το δικό τους μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης δίνοντας το αίμα τους.

Ο κος Πασχάλης Δραγανίδης την ώρα που αιμοδοτεί εθελοντικά

«Στόχος μας ήταν να συγκεντρωθεί αίμα για τις ανάγκες του καλοκαιριού, καθώς μειώνεται η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, λόγω των αδειών και των διακοπών και δεν υπάρχουν πολλά αποθέματα» δήλωσε ο Δημήτριος Δράκος, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Θράκης, και μίλησε για την ανάγκη κάλυψης των αναγκών που δημιούργησε η «αποχή» των εθελοντών αιμοδοτών λόγω Covid-19.

Ο κος Αθανάσιος Λάπατας

Στο πλευρό του προέδρου από την πρώτη στιγμή και οι νεαροί Οικονομολόγοι της Ροδόπης, μέλη επίσης του ΟΕΕ. «Δίνουμε αίμα, προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και στον τόπο μας σε μια δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα» δήλωσε ο Αθανάσιος Λάπατας, αντιπρόεδρος του ΟΕΕ Θράκης, στηρίζοντας και ο ίδιος αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία. Όπως και ο γραμματέας του ΟΕΕ Θράκης, Πασχάλης Δραγανίδης, συμμετείχε και ο ίδιος εθελοντικά, καλώντας όλους να συνδράμουν σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. «Βοηθάμε, όσο μπορούμε, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Covid-19, αλλά και για την επάρκεια αίματος για όλους τους ασθενείς που το χρειάζονται » είπε φωτίζοντας με το χαμόγελο και την προσφορά του την τοπική κοινωνία, όπως μόνο μια πράξη αλληλεγγύης μπορεί να το κάνει. Αμέριστη, τέλος, για μια ακόμη φορά ήταν και η υποδοχή, βοήθεια και υποστήριξη της διεύθυνσης και  των εργαζόμενων στη ΝΥ Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ