Μ.Βασιλειάδης: Θα πρέπει να αγωνιστούμε σθεναρά, με αίσθημα συλλογικής ευθύνης, να συνθέσουμε

Τρεις οι αντιπρόσωποι του εκπαιδευτικού κόσμου της Ροδόπης στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι: Μιχάλης Βασιλειάδης, Γιώργος Καρυδόπουλος και Ματούλα Καϊοπούλου. Οι τρεις αντιπρόσωποι στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα βρεθούν από 1η έως 4 Ιουλίου στην Αθήνα, προτάσσοντας την αναγκαιότητα της σύνθεσης, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης.

«Θα πρέπει να αγωνιστούμε σθεναρά, με αίσθημα συλλογικής ευθύνης, να συνθέσουμε και να ακουστούν φωνές όχι ακραίες, αλλά επιχειρήματα. Να έχουμε επιχειρήματα, να βρεθούμε ξανά διεκδικώντας τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και τη διάθεση την ανεξάντλητη εμπνέοντας μαθητές, μαθήτριες και συναδέλφους»,  δήλωσε ο Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται ο κλάδος τους είναι σύνθεση και συλλογική δράση σε μια εποχή δύσκολη (υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά), «σύνθεση, πρόσθεση και πολλαπλασιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το ξερό «ναι» ή το ξερό «όχι» δεν είναι αυτά που θα βοηθήσουν το χώρο της παιδείας γιατί έρχονται κι άλλα που θα μας «επιτεθούν», είπε και σημείωσε: «Κι από εκεί και πέρα χρειάζεται επιχείρημα: «Να είσαι διαβασμένος και να έχεις αποτέλεσμα». Άρα, αυτό που θα πούμε είναι ότι: Θα δουλέψουμε για μια ακόμη φορά για ένα υγιές, αδέσμευτο και συνδικαλιστικό κίνημα. Μακριά από κόμματα και πολιτικούς χώρους. Εκείνο που μας ενώνει είναι ο κλάδος μας, είναι το Δημόσιο σχολείο».

Σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να υπερασπιστούν το σχολείο μέχρι την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά στις ανάγκες του Δημοσίου Σχολείου; «Εκπαιδευτικοί στις αίθουσες την 1η Σεπτεμβρίου», απάντησε ο κος Βασιλειάδης και σημείωσε: «Να δούμε ξανά το δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας» εξηγώντας πως επίσης προέχει «Να μπορέσουμε, εάν είναι δυνατόν, να σβήσουμε όλες εκείνες τις αυταρχικές διαδικασίες, οι οποίες υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια παιδεία και από εκεί και πέρα: Να έρθουμε ξανά σε διάλογο με την τοπική κοινωνία, με τους γονείς» όπως επίσης «και οι γονείς θα πρέπει να έρθουν κοντά στο σχολείο».

Όπως είπε ο κος Βασιλειάδης: «Είναι ένας σημαντικός πυλώνας ο σύλλογος γονέων που θέλει ακόμη περαιτέρω βοήθεια από την ίδια την πολιτεία» και πρόσθεσε «Οι γονείς έχουν δουλειές, προβλήματα, αλλά ωστόσο είναι απαραίτητοι στη λειτουργία του σχολείου γι αυτό και είναι απαραίτητη η βοήθεια και η στήριξή τους.»
Τόνισε επίσης την ανάγκη εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος