Μ. Βασιλειάδης: Αγώνας διαρκείας και αυτό το καλοκαίρι για τους κατοίκους των Σαπών

Μια ιδιαίτερη κινητικότητα καταγράφεται αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή των Σαπών με εμφανή τα σημάδια της περισσότερο την ημέρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς (Παρασκευή), αλλά και τις υπόλοιπες της εβδομάδας με μικρότερη ένταση, λόγω των αγορών που πραγματοποιούν ντόπιοι κι επισκέπτες για την κάλυψη των αναγκών τους.

«Η κίνηση από την παραλιακή ζώνη προς τις Σάπες και από τους γύρω οικισμούς προς τις Σάπες είναι καθημερινή» δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή» Μιχάλης Βασιλειάδης θυμίζοντας ότι οι Σάπες από τα παλιά ακόμη χρόνια πάντα λειτουργούσε ως το  εμπορικό κέντρο για τους κατοίκους των γύρω οικισμών.

Μ. Βασιλειάδης: Αγώνας διαρκείας και αυτό το καλοκαίρι για τους κατοίκους των Σαπών
Ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης

Όπως τόνισε μιλώντας στην ertnews.gr μπορεί η 10ετή κρίση, τα δύο χρόνια της πανδημίας και η ενεργειακή κρίση με την ακρίβεια  άφησαν το αρνητικό τους αποτύπωμα στην περιοχή, ωστόσο, οι κάτοικοι: επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αγρότες και κτηνοτρόφοι άντεξαν στα δύσκολα και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και παρουσία. Ήδη κάποιες λίγες, αλλά νέες επιχειρήσεις, στο χώρο της ένδυσης και των υπηρεσιών έκαναν την εμφάνισή τους.

Εκτός ΕΒΕ οι μαθητές που θα μένουν στις Σάπες από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την 3η Λυκείου

Με την ιδιότητα δε και του προέδρου της ΕΛΜΕ Ροδόπης ο κος Βασιλειάδης προτείνει η πολιτεία να δώσει ειδικά κίνητρα χωρίς οικονομικό κόστος, όπως είναι η εξαίρεση των παιδιών της περιοχής από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, με την υποχρέωση των γονιών να έχουν τα παιδιά τους εγγεγραμμένα σε σχολικές μονάδες της περιοχής από τα χρόνια του Νηπιαγωγείου ακόμη έως και την Τρίτη Τάξη του Λυκείου. «Αυτή η θετική διάκριση», όπως τόνισε ο κος Βασιλειάδης, «θα οδηγήσει πολλά ζευγάρια να  επιλέξουν να μείνουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια στην περιοχή μας τονώνοντας την οικονομικά και πληθυσμιακά».

Ικανοποιητική η εικόνα της παραλιακής ζώνης 
Όσον αφορά στην κίνηση που σημειώνεται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα- Ελπίδα- Αλλαγή» σημειώνει ότι το ξεκίνημα της προετοιμασίας των παραλιών θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, ωστόσο, λόγω καθυστέρησης έγκρισης των προσλήψεων (8μηνα) χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Με την εικόνα, όμως, όπως τονίζει τώρα να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με την τοποθέτηση ντουζιέρων και τουαλετών κατά μήκος της και με την προοπτική επαναλειτουργίας του Τουριστικού Περιπτέρου του Ιμέρου δημιουργείται μια άλλου είδους προοπτική για τα 30 khm παραλίας, από τον Ίμερο έως τα Πετρωτά, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος