Μ. Κοσμίδου: Να φέρουμε πίσω το δυναμικό που έχει φύγει στο εξωτερικό

Την αναγκαιότητα επιστροφής των νέων που μετανάστευσαν, ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό επεσήμανε η Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης. «Να βρούμε τρόπους να φέρουμε πίσω το δυναμικό που έχει φύγει στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βρει τρόπους να τους φέρει πίσω. «Βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση πόσοι Έλληνες καταξιωμένοι επιστήμονες ζουν στο εξωτερικό», είπε, προσθέτοντας με γνώση λόγω του αντικειμένου της, «έχουμε μια φανταστική δημόσια παιδεία η οποία βγάζει αξιολογότατους επιστήμονες τους οποίους δέχονται με ανοιχτές αγκάλες τα ευρωπαϊκά κράτη: Νοσοκομεία, Οργανισμοί Τραπεζών και όπου αλλού».
Όπως επεσήμανε η κα Κοσμίδου, «όλοι αυτοί έχουν περάσει μέσα από τη Δημόσια Εκπαίδευση η οποία εξακολουθεί και στις μέρες μας να αποτελεί τρόπο κοινωνικής ανέλιξης».
Μάλιστα δεν παρέλειψε να συγχαρεί τις διευθύνσεις των σχολείων τους για το έργο, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς με αφορμή τις επιπλέον δυσκολίες που προέκυψαν τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της Πανδημίας. «Και το Υπουργείο ήρθε να συμβάλει σημαντικά με τις προσλήψεις των μονίμων εκπαιδευτικών», είπε, σημειώνοντας ότι στη Ροδόπη το αποτέλεσμα αυτής της ενίσχυσης φαίνεται.
«Οι συνδικαλιστές είναι συνδικαλιστές και πάντα διεκδικούν και καλά κάνουν, αλλά πολλές φορές ψάχνοντας το καλύτερο χάνουμε το καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον όλων θα πρέπει να είναι στραμμένο στην παιδεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος