Μ. Κωνσταντινίδης: Δεν είμαστε αντίπαλοι με τους γονείς – Να είμαστε συνεργάτες

«Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.» δήλωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης αμέσως μετά το τέλος της πρώτης μέρας της έναρξης των σχολείων. «Από την μια υπάρχει η χαρά και η αισιοδοξία για το ξεκίνημα του έτους. Η μάθηση και η διαδικασία ολόκληρη πρέπει να προωθηθεί, αλλά από την άλλη υπάρχει η ανησυχία και είναι εύλογη για την εξάπλωση του κορονοϊου, που δυστυχώς μπορεί να μην αφήσει έξω και τα σχολεία μας.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Μ. Κωνσταντινίδης: Δεν είμαστε αντίπαλοι με τους γονείς – Να είμαστε συνεργάτες
Βιβλία πριν φθάσουν στα σχολεία για τη φετινή χρονιά

Όπως σημείωσε από την πλευρά των σχολικών μονάδων έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, άλλωστε, γίνονταν προσπάθειες να καθαριστούν τα σχολεία,να μοιραστούν οι μάσκες, τα παγουρίνο και τα αντισηπτικά. «Θεωρώ ότι είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Από τον Δήμο Κομοτηνής έχουμε τη διαβεβαίωση ότι στο προσεχές μέλλον, αν χρειαστούμε περισσότερες ώρες για τους υπεύθυνους καθαρισμού, έχει τη δυνατότητα να το κάνει.» σημείωσε.

Νέες προσλήψεις μέσα στην εβδομάδα
Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό προσωπικό τόνισε ότι: «σημειώνονται κάποιες μικροελλείψεις, προστέθηκαν και οι άδειες ειδικού σκοπού, που έχουν ζητήσει κάποιοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όμως μέσα στην εβδομάδα, έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν προσλήψεις και θεωρώ ότι με το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πάρα πολύ καλά.»

Μ. Κωνσταντινίδης: Δεν είμαστε αντίπαλοι με τους γονείς – Να είμαστε συνεργάτες
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης

Για τα κενά: 30 δάσκαλοι και 10 νηπιαγωγοί
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο λείπουν γύρω στους 15 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, 15 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης για να έχει κάθε παιδί το δάσκαλό του και δέκα νηπιαγωγοί. «Με την κάλυψη αυτών των κενών θα πούμε ότι είμαστε 100% πλήρεις για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων μας.»

Ικανοποιημένος από την συνεργασία του με τον δήμο Κομοτηνής τόνισε πως «εκτελούσε τις εντολές της ΚΕΔΕ που ανέλαβε την ευθύνη να μοιράσει τις μάσκες και τα παγουρίνο… Οι δήμοι δεσμεύτηκαν να αναπληρώσουν όσα υλικά λείπουν εντός των ημερών.» τόνισε ο κος Κωνσταντινίδης προσθέτοντας «Ο Δήμος κατέβαλλε υπερπροσπάθεια, δούλεψε και σαββατοκύριακα για να μοιραστούν τα υλικά…»
Για τους γονείς:«Δεν είμαστε αντίπαλοι, πρέπει να είμαστε συνεργάτες»
Μην παραλείποντας τέλος να στείλει το μήνυμά του: «Κι εμείς είμαστε υπάλληλοι, εκτελούμε εντολές στο Υπουργείο Παιδείας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαισθανόμαστε τις όποιες ανησυχίες έχουν και επιφυλάξεις για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να εκτελούμε τις εντολές των ειδικών και όταν μας μιλάνε για υποχρεωτικότητα της μάσκας δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε»
Φώτο:Μαρίνος Κωνσταντινίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος