Μ. Κεφαλίδου: Να γίνεται ο έλεγχος των μαθητών για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ (βίντεο)

Για «ομαλή» λειτουργία του σχολείου έκανε λόγο η κα Μαρία Κεφαλίδου, διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής με αφορμή τα «λίγα σχετικά κρούσματα», αλλά, όπως είπε, « με πολύ δουλειά από μέρους των εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με την κα Κεφαλίδου έπρεπε να γίνονται πιο τακτικοί έλεγχοι εξηγώντας πως τα self test κυριάρχησαν την πρώτη εβδομάδα και αναλόγως με τα κρούσματα και οι ιχνηλατήσεις.
«Τη 2η εβδομάδα είναι όλα καλύτερα και ως προς τα μαθήματα και ως προς τη ρουτίνα των μαθημάτων» είπε ζητώντας «να μην κάνουμε εμείς αυτόν τον έλεγχο».

Αυτό που επισημαίνει η έμπειρη εκπαιδευτικός είναι η ανάγκη να υπάρξει μια ομάδα του ΕΟΔΥ. «Αν μπορούσε να τα αναλάβει θα γλιτώναμε από πολύ κόπο» είπε εξηγώντας ότι «Οι έλεγχοι γίνονται τις πρώτες ώρες και χάνονται έτσι ώρες διδασκαλίας, ενώ εάν αυτό γινόταν με άλλο τρόπο που θα φρόντιζε το Υπουργείο θα μας γλίτωνε από μεγάλο κόπο».

Παράλληλα, μίλησε για «Περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων» σε αντίθεση με το ξεκίνημα, τον Οκτώβριο, όταν και αναγκάστηκαν να κλείσουν ένα τμήμα και να γίνει τηλεκπαίδευση για δέκα ημέρες.
«Τώρα είμαστε στην περίοδο no covid οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, το 95% , είναι εμβολιασμένο και με την 3η δόση πολλοί, ελάχιστοι είναι χωρίς εμβόλιο».

Τέλος, παρατήρησε πως υπάρχει «τάση εμβολιασμού» και στους μαθητές- μαθήτριες. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πολλοί μαθητές σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο, έχουμε αρκετούς εμβολιασμένους μαθητές κάποιοι και με το δέλεαρ της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος