Κομοτηνή: Λίστα ειδικών τουριστικών διαδρομών καταρτίζει η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Λίστα ειδικών τουριστικών διαδρομών θα καταρτίσει η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού ΑΜ-Θ, με έμφαση στον πολιτισμό αρχικά, αλλά στη συνέχεια και με διαδρομές που θα αφορούν συνολικά το αντικείμενο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Παναγιώτης Αρχοντής, εστιάζοντας στην σύνδεση αρχικώς των Αρχαίων Θεάτρων των Φιλίππων, της Θάσου και της Μαρώνειας, με την παρουσίαση ενός καλλιτεχνικού δρωμένου, το οποίο θα μεταφέρεται και στα τρία αρχαία θέατρα της περιοχής.

Η συγκεκριμένη δράση θα ξεκινήσει από φέτος.

Ο κ. Αρχοντής στάθηκε και στην έναρξη των θερινών σχολείων σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης, της Καβάλας και της Θάσου, με τους μαθητές να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς θα παρουσιάσουν τη θεατρική παραγωγή που έχουν ετοιμάσει  στα τρία Αρχαία Θέατρα της ΑΜ-Θ.

Υπογράμμισε δε πως από του χρόνου στο σχεδιασμό της διοίκησης είναι και η διοργάνωση μικρών κρουαζιέρων που θα συνδέουν τις περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης και της Σαμοθράκης, δίνοντας την ευκαιρία σε τουρίστες της Θάσου να επισκέπτονται ακτοπλοϊκώς και άλλες περιοχές, οι οποίες θα πρέπει βέβαια να είναι έτοιμες με υποδομές κατάλληλες για να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Σύνταξη: Αμαλία Γαρυφαλλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος